Home Aangeboden artikel Ben jij klaar om een auto te leasen?

Ben jij klaar om een auto te leasen?

door Twenty Four Webvertising B.V.

Veel mensen hebben een eigen auto. Dit hebben ze gekocht met geld dat ze zelf verdiend hebben en de auto staat op hun eigen naam. Zij betalen voor de brandstof en ook voor de eventuele schade. Er zijn echter meerdere manieren om over een auto te beschikken. Een van deze manieren is het leasen van een auto.

Wat is een leaseauto?

Een leaseauto is een auto die bijna uitsluitend wordt gebruikt door iemand anders dan de eigenaar. De auto blijft van de eigenaar, maar de bestuurder rijdt in de auto vanwege een bepaalde afspraak. Het leasen van een auto kan op verschillende manieren. Vaak bieden bedrijven een leaseauto aan als onderdeel van een contract.

Je kan ook privĂ© een auto leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en maakt gebruik van de auto. De auto staat dan niet op jouw naam. Je betaalt wel zelf voor de brandstof, maar andere kosten voor de auto zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast kan je voor jouw eigen bedrijf een auto leasen. Dit heet een financial lease

Waarom een auto leasen?

Het grote voordeel van het leasen van een auto is dat alles geregeld is. Jij hoeft je geen zorgen meer te maken over hoge kosten van bijvoorbeeld een verzekering of reparatie. Dit zit bij de prijs van de leaseauto in. In sommige gevallen betaald een werkgever zelfs een vergoeding voor de gereden kilometers. 

Een ander voordeel is dat je niet veel geld nodig hebt om een auto te kopen. Je betaalt immers een klein bedrag per maand en niet een groot bedrag in een keer. Dit maakt het voor veel mensen toegankelijker om over een auto te beschikken. Heb je een auto nodig voor je bedrijf maar heb je nog niet veel geld, dan kan je de financial lease berekenen

Wanneer mag je een auto leasen?

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan het leasen van een auto. Allereerst moet je natuurlijk een rijbewijs hebben. Anders kan je niet gebruik maken van de auto. Daarnaast moet je 18 jaar of ouder zijn. Ben je jonger, dan mag je in Nederland niet zelfstandig achter het stuur zitten. Tot slot moet je bepaalde documenten inleveren die te maken hebben met jouw inkomen. Je moet namelijk in staat zijn om de maandelijkse kosten van het leasen te betalen. Is er reden om aan te nemen dat je deze betalingen niet kan voldoen, dan kan de aanvraag voor een leaseauto afgewezen worden. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen