Home Aangeboden artikel De basisinrichting voor een gezellig studentenhuis

De basisinrichting voor een gezellig studentenhuis

door Twenty Four Webvertising B.V.

Tips om jouw studentenhuis gezellig in te richten

Wil je jouw studentenhuis gezellig inrichten? Ga je op kamers, dan zijn er verschillende ruimtes die je met huisgenoten moet delen. Hier valt ook de gemeenschappelijke woonkamer onder. Als je een kleine kamer hebt, is het extra fijn om nog een ruimte erbij te hebben waar iedereen gebruik van maakt. Je kunt de gemeenschappelijke woonkamer dan ook op diverse manieren opleuken, bijvoorbeeld met stijlvolle tv meubels om een filmavond te kunnen organiseren. Wij zochten uit op welke manieren je jouw studentenhuis net even wat extra’s kunt geven. Wil jij ook een gezellig studentenhuis? Lees dan snel verder voor onze tips.

Kies voor praktisch meubilair

Het is in een studentenhuis vooral van belang dat je functionele meubels hebt, zoals een
goedkope fauteuil. Je kunt tegenwoordig gelukkig overal praktische meubels kopen die er ook nog een trendy uitzien. Waar je nog meer aan kunt denken, is een hoekbank die je tot een slaapbank kunt uitklappen. Ook kun je zo op een fijne manier extra zitplaatsen creëren. De gemeenschappelijke woonkamer wordt vaak ook als studeerruimte gebruikt. Plaats daarom ook een boekenkast. Kies echter niet voor een standaard exemplaar, maar ga voor een gave  industriële  boekenkast. Zo wordt studeren in de gemeenschappelijke ruimte nog leuker. Vergeet ook geen mooie tv te plaatsen, zodat jullie fijn films kunnen kijken als jullie vrij zijn.

Zorg voor kleur in de ruimte

Zorg ook voor kleur in de ruimte. De gemeenschappelijke woonkamer is een ruimte waar je veel zal zijn om te eten, tv te kijken, te studeren of vrienden te ontvangen. Daarom mag wat kleur in je huis zeker niet ontbreken. Overleg met je huisgenoten over de gewenste kleuren in huis. Ga voor zachte kleuren of kies juist voor meer opvallend. Je kunt er ook voor kiezen om een wand in een opvallende kleur te schilderen. Je kunt de ruimte zo deels rustig houden en toch een speels effect geven. Geef de ruimte ook wat meer gezelligheid door middel van kleurrijke gordijnen, kussens en muurdecoratie.

Creëer verschillende hoekjes

Misschien zijn de slaapkamers in je studentenhuis nogal klein en ben je daardoor veel in de woonkamer. Wil de een bijvoorbeeld graag studeren in de woonkamer en de ander een film kijken, dan is het zeker aan te raden om verschillende hoekjes te creëren. Kijk hierbij goed naar de hoeveelheid ruimte die er beschikbaar is en wat de mogelijkheden hierin zijn.

Wij wensen je veel succes met het gezellig maken van je studentenhuis!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen