Home Aangeboden artikel De juiste seizoensproducten gebruiken voor je paard

De juiste seizoensproducten gebruiken voor je paard

door Twenty Four Webvertising B.V.

Wanneer je een paard wilt gaan verzorgen is er veel dat je moet weten voordat je werkelijk een paard neemt. Een paard heeft namelijk veel verzorging nodig. In dit artikel kijken we naar een aantal seizoensproducten die je goed kan gebruiken tijdens de seizoenen of überhaupt wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je paard zorgeloos het seizoen doorkomt!

Zomer

Tijdens de zomer heeft je paard een zweetdeken nodig. Dit is zodat hij niet alleen verbrand in de zon wanneer hij in de weide staat, maar ook zodat hij beter kan zweten. Als het echt warm is tijdens de zomer kan je ervoor kiezen je paard ‘s nachts in de weide te zetten in plaats van overdag. Zo houd je je paard koel en krijgt hij genoeg rust. Het is ook belangrijk om tijdens een warme dag geen koud water aan te paard te geven, voornamelijk na het rijden niet. Dit is slecht voor het paard en hierdoor kan hij in shock raken.

Lente

De lente is de beste tijd voor je paard, het is niet te koud en niet te warm. Je paard kan in de weide lekker grazen in tegenstelling tot de zomer (wanneer het gras vaak droog en geel is). Ook tijdens dit seizoen kan je een zweetdeken gebruiken voor je paard, in dit seizoen zal je paard namelijk het vaakst buiten staan.

Herfst

Tijdens de herfst wordt de zweetdeken vaak vervangen door een dikke deken wanneer het erg koud is buiten. Door de koud verandert ook de samenstelling van het gras, hierdoor staat je paard vaker op stal en eet hij meer hooi dan gras. Let er op dat hij door het verwisselen van voedingsbron toch genoeg vitamines binnenkrijgt.

Winter

De winter is het taaist voor je paard. Dit komt doordat het weer het vaak niet toelaat dat het paard naar buiten kan. Hierdoor is het belangrijk dat er veel binnen met het paard gelopen wordt. Je kan ervoor kiezen je paard uit te lenen aan de stal waar hij op staat. Als je paard een goed karakter heeft wordt hij dan gebruikt voor lessen en andere dergelijke dingen. Let op dat je paard wel goed behandelt wordt. De verhoogde inspanningen zijn goed voor je paard, maar de rest van de verzorging moet daardoor extra bijschakelen. Denk hierbij aan goede rijdekens die het ontstaan van eelt tegengaan.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen