Home Aangeboden artikel De meest voorkomende redenen voor pech onderweg

De meest voorkomende redenen voor pech onderweg

door Twenty Four Webvertising B.V.

Het is prettig als je nog nooit pech hebt gehad met jouw auto, maar niet vanzelfsprekend. Veel mensen krijgen wel eens te maken met een pechsituatie op de weg. Het gaat vaak om een defect aan de auto, waarvan de reparatiekosten hoog op kunnen lopen. Zorg daarom dat je op iedere onverwachte situatie bent voorbereid, met een autoverzekering.

Om je een beter beeld te geven van wat je zoal kunt verwachten wat betreft pech onderweg, geven wij jou voorbeelden van de meest voorkomende pechgevallen en tips om dit te voorkomen of goed voorbereid te zijn.

Lege of zelfs kapotte accu 

De welbekende lege of zelfs kapotte accu. Laat nooit jouw radio of lichten aanstaan, wanneer de motor uitstaat. Doe je dit wel, dan is de accu binnen no time leeg. Hierdoor kan jouw auto geen kant meer op en sta je helaas stil langs de kant van de weg. De kosten van een kapotte accu kunnen hoog oplopen, dus zorg dat je hier rekening mee houdt. 

Elektronische storing

Een elektrische storing is iets wat jij als auto eigenaar niet kunt voorkomen. De auto moet hiervoor naar de garage, waar ze deze uit zullen lezen en om de storing vervolgens te verhelpen. De auto ben je vaak een aantal dagen kwijt. Met een autoverzekering krijg je vaak al vervangend vervoer na twee dagen. Zo kan jij jouw dagelijkse bezigheden blijven uitvoeren.

Kapotte brandstofpomp

Een kapotte brandstofpomp is geen pretje. Dit kun je herkennen aan een hard geluid terwijl de motor loopt, het niet willen starten van de auto of minder snelheid tijdens het rijden. Je bent hiermee helaas al snel tussen de €440 en €2500 kwijt aan reparatiekosten. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat dit gebeurt, maar krijg jij deze rekening op jouw deurmat, dan vraag jij je waarschijnlijk af waarom je zomaar een verzekering hebt afgesloten. Weloverwogen een autoverzekering berekenen en de verschillende opties met elkaar te vergelijken, kan jou zomaar honderden euro´s schelen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen