Home Aangeboden artikel De voordelen een elektrische transportfiets voor studenten

De voordelen een elektrische transportfiets voor studenten

door Twenty Four Webvertising B.V.

De elektrische fiets is aan een enorme opmars bezig. In 2020 was de helft van alle nieuw verkochte fietsen een e-bike. Wat een stijging is van 30% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit komt mede doordat de e-bike een steeds bredere doelgroep aanspreekt. Waar een aantal jaren terug een elektrische fiets nog gezien werd als een fiets voor 65-plussers ontdekten steeds meer mensen de gemakken van een e-bike en raakte de e-bike zijn ‘65+ imago’ in rap tempo kwijt.

 

De e-bike krijgt dus een steeds jonger publiek. Scholieren hebben de e-bike ook ontdekt. Het imago is enorm veranderd. Dit blijkt uit onderzoek naar het gebruik en imago van elektrische fietsen uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK. Het onderzoek toont ook aan dat bijna drie op de vijf Nederlanders vindt dat elektrische fietsen geschikt zijn voor scholieren die een lange afstand afleggen naar school. 

Misschien moest jij als scholier ook wel een behoorlijke afstand afleggen om naar je middelbare school te komen. Door weer en wind moest jij op je fietsje ploeteren. De scholieren van tegenwoordig hebben het beter bekeken: op een e-bike is je rit van en naar school een heel stuk aangenamer. 

De volgende leeftijdsgroep die de e-bike gaat omarmen zijn de studenten. De e-bike heeft veel voordelen voor deze groep. We noemen er hier een aantal: 

  • Met name in grotere studentensteden kan de afstand tussen je kamer en jouw school behoorlijk zijn. Veel studenten zijn daarvoor afhankelijk van het openbaar vervoer zoals bus, tram of metro. Een elektrische fiets is een goed alternatief voor een overvolle bus in het spitsuur. 
  • Voor de milieubewuste student: een e-bike is ook goed voor het milieu. Vooral wanneer je bijvoorbeeld de bus verruilt voor de elektrische fiets. 
  • Als student komt het nogal eens voor dat je veel te vervoeren hebt. Je helpt een vriend verhuizen, je hebt een feestje en je moet een paar kratjes bier halen. Een   elektrische transportfiets is hier dé oplossing voor. Met een transportrek en/of krat kun jij behoorlijk wat spullen van A naar B brengen. Ideaal wanneer je geen auto hebt! 
  • Je komt aan je beweging! Heb jij ook wel eens dagen dat je eigenlijk alleen maar achter je laptop zit? En je van en naar school beweegt met het openbaar vervoer? Ook al krijg je ondersteuning op een e-bike, je beweegt wel degelijk! 

In Groningen is een pilot gedaan onder studenten om overvolle bussen en treinen te ontlasten. Ook hier gaven de meeste deelnemers aan de e-bike niet ‘suf’ te vinden en ervoeren zij de e-bike als een gemakkelijk en snel alternatief voor het openbaar vervoer. Dus wanneer ga jij over naar de elektrische fiets? 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen