Home Aangeboden artikel Een lekker glaasje wijn na de tentamenperiode

Een lekker glaasje wijn na de tentamenperiode

Na het hard studeren voor een tentamenperiode mag je jezelf belonen als de tentamenperiode eindelijk voorbij is. Maar hoe doe je dat? Een lekker glaasje wijn kan hierbij helpen. Maar welke wijn is het lekkerst wanneer er iets te vieren valt? Wij zetten ze voor je op een rij. 

Bubbels

Als er iets te vieren valt, denken mensen al vaak aan een mousserende wijn. De meeste mensen drinken alleen wijn met bubbels bij speciale gelegenheden, waarschijnlijk krijgen we er daarom ook altijd een feestelijk gevoel bij. 

Champagne

Champagne is een witte mousserende wijn afkomstig uit Frankrijk, en wordt vaak gedronken als er iets te vieren valt. De bubbels in de champagne zorgen voor een feestelijk effect. Daarnaast geeft het drinken van champagne ook een bepaalde status. Tegenwoordig is er zoveel keuze uit verschillende champagnes en kun je ervoor uitgeven wat je wilt. De bekendere champagne soorten zijn vaak aan de duurdere kant, maar tegenwoordig zijn er veel kleine wijnhuizen die ook prima champagnes produceren voor een lagere prijs. 

Prosecco

Een zeer goed alternatief voor champagne is een prosecco. Alleen is het niet hetzelfde als champagne. Prosecco komt namelijk uit Italië en wordt vaak na het bottelen meteen geschonken, want de wijn is ook bedoeld om meteen te drinken. Na een aantal maanden is een prosecco namelijk niet meer lekker. Qua smaak is een prosecco vaak erg fruitig. Deze mousserende wijn wordt ook vaak van één druivensoort gemaakt. 

Cava

Cava is een mousserende wijn afkomstig uit Spanje. Qua productiemethode lijkt een cava het meest op champagne. Echter is een cava iets milder van smaak dan bij champagne. Het grote verschil tussen cava en champagne is dat er bij cava andere druivensoorten worden gebruikt. Daarnaast rijpt cava korter op de fles. Vaak gaat het om negen maanden. Cava kan het best jong gedronken worden in tegenstelling tot champagne. Na een jaar is een fles cava vaak ook niet meer lekker. 

Ben je geen fan van mousserende wijnen? Dat kan. Sommige mensen houden niet van bubbels in de wijn. Kijk dan eens naar een Baron de ley wijn. Bij dit wijnhuis wordt voornamelijk de nadruk gelegd op fruitaroma´s. 

Speciale wijn

Naast de bubbels kun je zelf ook een speciale wijn uitkiezen die het voor jou feestelijk maakt. Uiteindelijk bepaal je zelf tenslotte welke wijn het beste past, want het is jouw feestje. Kies bijvoorbeeld een keer een iets duurdere speciale wijn uit en laat je adviseren. Kijk bijvoorbeeld naar een tenuta sant antonio. Door jezelf iets bijzonders te gunnen, misschien ook wel uit een hogere prijsklasse, wordt de wijn al snel een stuk feestelijk voor jezelf.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen