Home Aangeboden artikel Geniet met deze tips van een goedkope vakantie in Duitsland

Geniet met deze tips van een goedkope vakantie in Duitsland

door Twenty Four Webvertising B.V.

Duitsland is een van de meest gevarieerde en charmante plekken op aarde. Boordevol wonderbaarlijke natuurlijke schoonheid, landschappen van bossen, rivieren, bergketens en de Noordzeestranden, samen met een strak vleugje moderniteit, is het land van onze oosterburen echt de droom van reizigers. Met een geschiedenis van meer dan twee millennia in combinatie met hedendaagse grote steden, is Duitsland de plek waar de middeleeuwen de moderniteit ontmoeten. Het is echter ook een van de aanzienlijk dure landen in Europa om te bezoeken. Een goedkope vakantie in Duitsland vieren is desondanks alsnog mogelijk met behulp van de onderstaande tips. 

Ga van de gebaande paden af

Natuurlijk wil je niet terug naar huis zonder München te hebben bezocht. Maar als je een beetje naar voormalig Oost-Duitsland kijkt in plaats van naar het voormalige Westen, zul je waarschijnlijk veel betere deals vinden. Erfurt is bijvoorbeeld net zo eigenaardig als Heidelberg, maar veel minder duur dan de laatste met de historische steden Weimar en Jena in de buurt. Evenzo zijn Berlijn en Leipzig beide goedkoper dan München. En de kunstscene in Leipzig wedijvert gemakkelijk met die van de hoofdstad, maar het is veel minder prijzig en relaxed. 

Reis tijdens het schouderseizoen

Om wat kostbaar geld te besparen, is het een goed idee om in het voorseizoen naar Duitsland te reizen. Het schouderseizoen voor het land loopt van april tot half juni en dan weer in de eerste helft van september tot half tot eind oktober. Het weer is in deze tijden meestal nog aangenaam. Hoewel het lenteweer van april een beetje onvoorspelbaar kan zijn, de drukte zal nog niet zijn gearriveerd en je kunt gemakkelijk wat kortingstarieven scoren. Bovendien zijn er prachtige kersenbloesems om van te genieten. Zo kun je geld besparen, wat je vervolgens kun investeren via de koers Ethereum (ETH) vandaag

Profiteer van de gratis dingen

Sommige toeristische attracties, zoals musea en parken, zijn op bepaalde dagen in het land gratis toegankelijk. Bijna 50 musea en historische bezienswaardigheden in Berlijn, zoals het geallieerde museum, het Berlijnse muurmonument, de Daimler-kunstcollectie en het Holocaust-monument, brengen geen of een lage toegangsprijs in rekening. Ook in andere prominente grote steden zijn er veel gratis dingen waar je naartoe kunt gaan. In München kun je hierbij onder meer denken aan de Engelse tuinen, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en Hirschgarten. Gaat Polkadot stijgen? Dat is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat deze gratis uitjes erg leuk zijn. 

Boek voordelige accommodaties zonder franjes

Huurappartementen, stedelijke hostels (veel bieden goedkope privékamers), gastgezinnen bij de lokale bevolking en Couchsurfing zijn geweldige alternatieven voor hotels, voor een fractie van de kosten. Veel accommodatiemogelijkheden worden geboden door verschillende faciliteiten in Duitsland, waaronder bekende merken zoals Airbnb, VRBO, FlipKey, Wimdu en HomeAway. Ben je flexibel met je planning en verblijfsopties? Je kunt dan het een beetje gokken en wachten tot het allerlaatste moment om goede deals te vinden zodat je geld kunt besparen tijdens je goedkope vakantie in Duitsland. Deze last-minute-boekingen komen vooral goed uit tijdens het schouder- of laagseizoen of voor buiten de gebaande paden in het land.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen