Home Aangeboden artikel Hoe kun je je studentenkamer schoon en opgeruimd houden?

Hoe kun je je studentenkamer schoon en opgeruimd houden?

door Twenty Four Webvertising B.V.

Je studentenkamer maakt zichzelf niet schoon, was het maar zo’n feest! Je zult toch echt zelf aan de slag moeten met het reinigen van je kamer. Hartstikke vervelend natuurlijk, niemand heeft zin in een grondige schoonmaakbeurt. Desondanks is het wel belangrijk, bijvoorbeeld voor je eigen gezondheid. Maak daarom toch eens wat vaker die wc bril schoon in de badkamer van je studentenhuis en reinig ook je eigen kamer meerdere keren in de maand. Zo houd je de ruimte niet alleen schoon, maar ook opgeruimd. Hiervoor kun je gebruik maken van de onderstaande tips! 

Bureau 

Het is geen geheim dat studentenkamers niet bepaald ruim en groot zijn, dus zelfs de kleinste hoeveelheid rommel kan een enorme impact hebben. Een prullenbak is bijvoorbeeld absoluut onmisbaar in een studentenkamer zodat je ergens papier en flesjes kwijt kunt en als je aan het opruimen bent, wees dan niet bang om een ​​beetje meedogenloos te zijn. Heb je boeken, notitieblokken of briefpapier die je niet van plan bent te gebruiken? Geef of gooi ze weg! Zo houd je je bureau schoon en opgeruimd.

Bed

Wist je dat de meerderheid van de 18-24-jarigen het beddengoed slechts eens in de 3 weken wast (en vaak nog veel langer)? Dat is een lange tijd het verzamelen van een droge huid en het absorberen van zweet! Probeer elke week je lakens te verwisselen, en als je een beetje een geur opmerkt, strooi dan wat bicarbonaat op de matras, laat het een paar uur staan ​​en stofzuig dan. Bicarbonaat is zeer absorberend en kan geuren opnemen. Ook in Mephisto schoenen kan dit helpen om die zweetgeur weg te werken. 

Vloeren

Uit onderzoek van Aston University blijkt dat het gemiddelde tapijt allerlei ziektekiemen bevat, waaronder Escherichia coli (E. coli) en Staphylococcus aureus (stafylokok). Bah! Zorg ervoor dat je het tapijt één keer per week stofzuigt en laminaat borstelt, en als je iets hebt gemorst, probeer het dan zo snel mogelijk op te ruimen. Ook is het van belang om regelmatig je studentenkamer te dweilen om een plakkende vloer te voorkomen. 

Kledingkast

Nachtvlinders houden van niets beters dan een rommelige kledingkast, dus als je geen zin hebt om nieuwe kleren te kopen, is het een goed idee om te proberen je kledingkast goed georganiseerd te houden. Doneer alles wat je niet draagt ​​en zorg dat je een waszak of mand klaar hebt staan, zodat je ergens je vuile spullen kwijt kunt. Probeer regelmatig een wasje te draaien, zodat je mand niet overloopt. Overal vuil ondergoed? Voorkom dat!  

Ramen, deuren en oppervlakken 

Ramen, deuren en oppervlakken schoonmaken is eigenlijk veel eenvoudiger dan je misschien denkt. In feite heb je alleen een multifunctionele reinigingsspray nodig die geschikt is voor alle drie, en je kunt zoveel opruimen als nodig is. Je gebruikt minder schoonmaakmiddel als je het op een doek spuit in plaats van direct op het oppervlak, waardoor je schoonmaakspullen wat langer meegaan en je uitgaven laag blijven. Alle beetjes helpen als je een student bent! 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen