Home Aangeboden artikel Hoe stoffig zijn steunkousen?

Hoe stoffig zijn steunkousen?

door Twenty Four Webvertising B.V.

Het dragen van steun of compressiekousen wordt veelal geassocieerd met “oudere mensen”. Maar klopt dat wel? Het dragen van compressiekousen brengt namelijk veel gezondheidsvoordelen met zich mee! Zowel voor bestaande klachten als preventief. Je kunt namelijk goed dagelijks compressiekousen dragen om de hele dag fitte benen te houden, minder vermoeidheid te ervaren en een aangenaam gevoel te houden aan benen en voeten.

De compressiekousen van Sockwell zijn bijvoorbeeld gemaakt van zacht en temperatuur regulerend merinowol. Zodat je nooit koude óf warme voeten hebt. Een andere fijne bijkomstigheid van compressiekousen met merinowol is dat ze antibacterieel zijn en dus geen transpiratie aan de voeten geven ondanks dat ze lekker warm zijn. Ook zijn de steunkousen van Sockwell bijna allemaal gemaakt met een naadloos design. Daardoor ervaar je geen vervelende naden bij de tenen of een knellend boord onder de knie.

Compressie kousen van Sockwell hebben allemaal een verdikt voetbed, doordat deze net iets steviger gebreid is. Dit geeft veel comfort in je schoen en gaat eventuele blaarvorming tegen als je veel wandelt.

Je kunt steunkousen dus gebruiken als je veel moet lopen of staan en dit zorgt ervoor dat je minder snel spierpijn krijgt of zware benen. Maar hetzelfde effect hebben steunkousen op je benen als je juist veel moet zitten. De compressie in de kousen zorgt er namelijk voordat zuurstofrijkbloed makkelijker door de benen gevoerd kan worden en dat afvalstoffen gemakkelijker getransporteerd kunnen worden naar het hart. De toevoer van zuurstofrijkbloed en de afvoer van de afvalstoffen zorgen ervoor dat je benen gezond blijven. En veel staan of juist veel zitten maakt het rondgaan van dit zuurstofrijke bloed lastiger. Je kuitspier speelt hierin een belangrijke rol en de compressie van de kousen rondom het been daarmee ook. Dus eigenlijk is het juist voor heel veel mensen prettig om kousen te dragen met compressie, ofwel steunkousen!

Het beeld van de beige steunkous is door merken als Sockwell al lang van het straatbeeld verdwenen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een rustige effen kleur voor onder je nette jeans of pak in bijvoorbeeld de kleur marine of zwart. Maar ook voor een mooi design of een kekke print met mooie streep of zelfs harten! Er is voor elk wat wils. Dus ben je ook op zoek naar fijne, duurzame kousen om dagelijks te dragen? Neem dan eens een kijkje op Olift.nl, waar ze o.a. een ruim assortiment Sockwell kousen aanbieden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen