Home Aangeboden artikel Juridisch advies over een incasso

Juridisch advies over een incasso

door Twenty Four Webvertising B.V.

Iedereen kan er mee te maken krijgen: een incassobureau. Misschien heb je een betaalherinnering over het hoofd gezien en krijg je van het incassobureau plotseling een bericht. Of misschien had je echt geen geld om de rekening te betalen en zit het incassobureau daarom op je dak. Wat er ook aan de hand is, het is verstandig om juridisch advies in te winnen over een incasso. Zo weet je precies wat je rechten en plichten zijn. 

Wat is een incassobureau?

Bedrijven schakelen een incassobureau in voor klanten die hun betalingen niet hebben voldaan om zo toch hun geld te krijgen. In veel gevallen proberen de bedrijven jou eerst zelf te bereiken. Dit doen ze vaak per post of per e-mail. In sommige gevallen bellen ze zelfs jouw telefoonnummer, als ze deze hebben, om je naar de openstaande betaling te vragen. Lukt het echt niet om contact met jou te vinden of om de betaling te ontvangen, dan dragen ze de zaak over aan een incassobureau. 

Hoe gaat een incassobureau te werk?

Een incassobureau stuurt allereerst een brief over de openstaande betaling. Daarnaast bellen ze jou om het over de betaling te hebben. Is dit bij jou het geval, dan is het verstandig om zo snel mogelijk het bedrag te betalen. Hiermee voorkom je dat je nog meer kosten maakt of dat er nog meer consequenties aan de situatie komen. Heb je niet genoeg geld om de betaling te voldoen, dan kan je in veel gevallen een betaalregeling treffen. 

Als de betaling nog steeds niet tot stand komt, begint er een gerechtelijk traject. Dit kan op verschillende manieren. Het incassobureau stelt in veel gevallen een dagvaarding op waarin de situatie nog eens duidelijk staat beschreven. Hierin staat verder wanneer de zaak voor de rechter komt. Ook wordt er een deurwaarder ingesteld. Deze overhandigt de dagvaarding aan jou.  

Meestal kan je in deze fase alsnog de betaling voldoen om te voorkomen dat de zaak voor de rechter komt. Doe je dit niet, dan moet je voor de rechter komen en deze beslist dan of en hoe de betaling moet worden voldaan. De kosten van deze hele procedure zijn dan voor jou en kunnen echt hoog uitvallen. Heb je te maken met een soortgelijke situatie en weet je niet goed wat je moet doen, vraag dan om juridisch advies. Je weet dan zeker dat je de juiste informatie ontvangt en goed bezig bent met de procedure.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen