Home Aangeboden artikel Makkelijke kamerplanten voor in je studentenkamer

Makkelijke kamerplanten voor in je studentenkamer

door Twenty Four Webvertising B.V.

Je gaat op kamers en hebt alle benodigde meubels al bij elkaar verzameld. Nu de meubels staan is het tijd voor accessoires en groen. Planten geven niet alleen een huiselijke sfeer, maar ze geven ook zuurstof af. Het enige nadeel: een plant heeft zorg nodig. Als student is het misschien niet je hoogste prioriteit, je hebt immers als genoeg aan je hoofd. Om die zorg weg te nemen hebben wij de makkelijkste kamerplanten voor je op een rij gezet. Je moet wel heel wat in je mars hebben als je deze om zeep helpt.

Cactus

Dit is hoogstwaarschijnlijk ook de eerste plant waar je zelf aan dacht. Als deze plant de woestijn kan overleven, komt hij vast ook een heel eind in een studentenhuis. Een cactus kan in de winter gemiddeld een maand zonder water. In de zomer heeft de cactus wel iets meer water nodig, geef een cactus af en toe wat water waarna je de grond helemaal laat opdrogen. Wil je een goede cactus eigenaar zijn? Geef in de lente en zomer dan ook eens plantenvoeding geschikt voor cactussen. Daar wordt hij blij van!

Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant heeft meer zorg nodig dan een cactus, maar ook deze plant kan tegen een stootje. Een pannenkoekenplant heeft genoeg licht nodig om goed te blijven groeien, maar zet hem niet in de volle zon. Het liefste krijgt de plant één keer per week water. Wil je nog een stapje verder in de verzorging? Bij een pannenkoekenplant groeien er al snel kleine stekjes. Deze stekjes kun je loshalen en op water zetten totdat er wortels groeien. Zo kun je je kamerplanten collectie binnen no time verdubbelen.

Gatenplant

Officieel heet deze plant de Monstera. Tegenwoordig is deze plant helemaal on-trend en is hij in meerdere woonmagazines terug te vinden. De ideale plek voor de gatenplant is in de halfschaduw en hij heeft één à twee keer per week water nodig. Geef je Monstera de nodige aandacht en zet hem in een ruime pot. Dan kan je Monstera zomaar uitgroeien tot een monsterachtige joekel met enorme bladeren. Wil jij in je studentenkamer meegaan met de laatste trends op het gebied van planten? Dan is de gatenplant voor jou waarschijnlijk de beste keuze.

Sansevieria

Deze plant is zeer geschikt als je gaat voor een retro feeling in je studentenkamer. De Sansevieria heeft liever te weinig water dan te veel, en dat klinkt voor een drukke student als muziek in de oren. Met één keer in de maand een beetje water redt hij het prima. Het leuke is dat de Sansevieria beschikbaar is in verschillende soorten en maten.

Palmlelie

De palmlelie mag zich ook onder de makkelijke kamerplanten scharen. Deze plant zorgt voor een statement in je studentenkamer. Hij heeft vooral veel licht en weinig water nodig. De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika waar het grote droogte heeft doorstaan. Als je te veel water geeft, kunnen de bladeren gaan hangen. Denk dus niet dat dit een teken is van te weinig water.

Deze vijf planten zijn het makkelijkst te onderhouden in een studentenkamer. Dus ben je student en wil je wat meer groen op je kamer, maar ben je niet goed in het onderhouden van planten? Kies dan voor één van deze planten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen