Home Aangeboden artikel Nieuwe studentenkamer… zo is alles 1,2,3 fris en fruitig

Nieuwe studentenkamer… zo is alles 1,2,3 fris en fruitig

Ga jij binnenkort verhuizen naar een (nieuwe) studentenkamer? Of ga je met een aantal vrienden in één huis wonen? Lees dan snel verder voor tips om van jouw plek een heerlijk thuis te maken. Zonder al te veel gedoe of kosten.

Was het een jaar van afzien.. voor jou schijnt de zon weer! De terrassen zijn open, festivals langzaam weer een beetje in zicht en ook gewoon even de winkels in gaan, is weer een optie. En.. je hebt eindelijk die nieuwe kamer of dat leuke huis gevonden. Tijd om te gaan genieten dus. Maar wel nadat je deze tips gelezen hebt, want op het lijstje van genieten staat behangen bij jou vast niet bovenaan.

Begin met inventariseren

Ga je verhuizen, begin dan met een lijstje maken wat er nodig is. Ziet de kamer er een beetje grauw en niet schoon uit? Laat dan je wanden en plafonds van een nieuwe laag latex voorzien. Zijn de wanden echt heel slecht, dan kan het een optie zijn om een nieuwe stuclaag aan te brengen. Klinkt stucen als ‘te veel’ voor je studentenkamer? Bedenk dan dat zo’n vers gestucte wand je kamer tot een nieuw paradijs omtovert. Alles ziet er direct fris en schoon uit en het oogt ook een stuk groter met mooie strakke witte wanden. En je bent daarna, direct klaar om te verhuizen.

Ga je naar een studentenhuis, dan kun je ook samen met andere studenten de klus oppakken. Door meerdere kamers ineens te laten ‘witten’ is latex spuiten een goede optie. Met latex of muurverf airless spuiten kun je namelijk snel en efficiënt meerdere wanden en plafonds van een nieuwe frisse witte kleur voorzien. Ideaal dus voor een studentehuis opfrisbeurt. En samen de kosten delen, is goedkoper.

Kies een ervaren vakman

In plaats van zelf aan de slag te gaan om je wanden te gaan witten, is dit een klus die je prima uit handen kunt geven. Niet alleen is alles dan snel klaar en mooi, een stukadoor weet ook precies wat er nodig is. Zeker bij een studentenwoning waar voor jou misschien al meerdere studenten goedkope rotzooi op de wanden gesmeerd hebben. Ook als je behang aantreft, is het maar de vraag wat er onder vandaan komt als je het behang verwijderd.

Met een studentenbudget heb je misschien de neiging om voor een goedkope stukadoor te gaan. Op werkspot tref je meerdere klusjesmannen aan. Vraag jezelf wel even af of je daarbij het resultaat krijgt dat je graag wil. Vraag daarom bij het opvragen van de prijs ook even na wie de klus gaat doen en hoeveel ervaring er is. Vragen wat er voor materialen worden er gebruikt, geeft ook veel informatie. Zelfs als je er zelf totaal geen verstand van hebt. Een goede vakman kan je namelijk precies vertellen wat voor latex er gebruikt wordt en met wat voor machines ze werken. Belangrijk want hoe beter het materiaal en de machines, hoe mooier het eindresultaat.

Oh en vergeet ook de termijn waarop jouw klus geklaard zal zijn niet te bespreken. Tenslotte wil je verhuizen en als het mooi weer is gewoon lekker naar het terras. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen