Home Aangeboden artikel Overweeg deze opleidingen wanneer je voor een carrièreswitch staat 

Overweeg deze opleidingen wanneer je voor een carrièreswitch staat 

door Twenty Four Webvertising B.V.

Na het afronden van een hbo- of wo-opleiding hoop je te kunnen beginnen aan je droombaan. Je hebt er jaren voor gestudeerd; niet alleen op de hogeschool of universiteit, daarvoor al op de basis- en middelbare school. Het is tijd om geld te verdienen! Nadat je de functie passend bij je opleiding een aantal jaren hebt vervuld, kan de vraag opspelen: past deze functie wel bij mij? Logisch vervolg is het solliciteren op een andere functie, gerelateerd aan je opleiding. Een alternatief is het volgen van een tweede opleiding. Dit kan door je huidige baan op te zeggen, maar ook door de opleiding in deeltijd te volgen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een opleiding op de hogere hotelschool? Leuk aan deze opleiding is de mogelijkheid om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Je kunt terecht in landen als Zuid-Afrika, Indonesië en Italië. 

Dat je besluit jezelf om te scholen hoeft niet te betekenen, dat je niets meer hebt aan de kennis vergaard tijdens je afgeronde opleiding. Denk bijvoorbeeld aan de stap van de hogere hotelschool naar een studie bedrijfskunde. Op de hogere hotelschool heb je geleerd je managementvaardigheden te verbeteren, welke van pas komen tijdens je nieuwe studie bedrijfskunde. 

Goede baankansen bij een Pabo opleiding 

Niet altijd wordt voor het starten van een nieuwe opleiding gekozen, als gevolg van de keuze voor een functie die achteraf niet bij je blijkt te passen. Soms is het beschikbare aanbod aan vacatures te beperkt, waardoor men voor een tweede studie kiest. Zelfs bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt, is de vraag naar nieuwe medewerkers niet in iedere branche groot. Een sector waarbinnen je vrijwel zeker een baan vindt: het basisonderwijs. Volg een opleiding Pabo deeltijd, zodat je naast de opleiding kunt blijven werken. Prettig aan deze opleiding is dat je een diploma al binnen 2,5 jaar kunt halen, wanneer je over een afgeronde hbo- of wo-opleiding beschikt. 

Zorg dat je baan bij je past 

Het is essentieel dat de functie die je beoefent bij je past. Wanneer het werk je na verloop van tijd tegen begint te staan, zal dit een groot effect hebben op je gemoedstoestand. Daar komt bij dat je het risico loopt tegen een burn-out aan te lopen, wanneer je veel stress ervaart en het werk steeds minder leuk vindt. Je eigen gezondheid zou altijd voorop moeten staan.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen