Home Aangeboden artikel Sim only steeds meer in trek bij studenten door stijgende prijzen

Sim only steeds meer in trek bij studenten door stijgende prijzen

door Twenty Four Webvertising B.V.

Waar de meeste studenten het tot enkele jaren geleden ontzettend belangrijk vonden dat ze iedere twee jaar met de nieuwste smartphone de collegezaal binnenstapte, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Buiten het feit dat de kosten voor boodschappen en tal van andere zaken flink zijn gestegen, is een nieuwe telefoon vandaag de dag ook niet meer onder de 1000 euro verkrijgbaar. Uiteraard zijn er ook modellen die wel goedkoper zijn, maar wanneer je kiest voor het ‘vlaggenschip’ van het merk, dan is dit natuurlijk een onmogelijke opgave. Niet voor niets kiezen daarom dus ook steeds meer studenten voor het behouden van hun huidige telefoon en sluiten ze een sim only abonnement af. Welke voordelen dit heeft, vertellen we je in dit artikel.

Stijgende maandlasten

De maandlasten stijgen natuurlijk de laatste tijd steeds verder. Het is daarom dus ook niet zo heel vreemd dat ook studenten er alles aan is gelegen om de kosten waar mogelijk te beperken. Vooral wanneer ze ook in het weekend nog willen stappen, is een paar tientjes besparen op een telefoon abonnement natuurlijk een goede manier om dit te kunnen doen. Het voordeel hieraan is, is dat er verder in hun situatie weinig tot niets veranderd. Het verschil zit hem in het feit dat ze geen nieuw toestel hebben, maar het oude toestel blijven gebruiken. Nu maakt dit voor veel studenten natuurlijk helemaal niets uit, aangezien ze het belangrijker vinden dat ze een avondje extra kunnen stappen.

Geen BKR registratie

Wanneer je een abonnement afsluit met toestel, dan is dit als het ware een lening. Dat houdt dus ook in dat je een registratie krijgt bij het BKR. Overigens geldt dit alleen bij telefoon die duurder zijn dan 250 euro. Echter geldt dit vandaag de dag dus voor praktisch alle telefoons. Het nadeel aan een BKR registratie, is dat je bij het eventueel afsluiten van een hypotheek een stuk minder op kunt nemen. Dit heeft er namelijk mee te maken dat je door de betalingsverplichting aan je provider, minder geld hebt om te kunnen besteden aan het betalen van een hypotheek. Zo kan een telefoon van 50 euro per maand, je tot wel enkele duizenden euro’s schelen op je maximaal op te nemen hypotheek. Nu is dit tijdens je studie niet zo erg, maar wanneer je in je laatste jaar zit en voornemens bent om daarna te gaan werken en dus ook een huis te kopen natuurlijk wel!

Flexibel

Gaat het je financieel even iets minder, dan is het wel zo fijn te weten dat je kunt snijden in de kosten voor je sim only abonnement. Kies je voor een abonnement met toestel, dan kan dit niet. Je bent verplicht de kosten gedurende de gehele contractperiode te voldoen, waardoor je voor een flinke uitdaging kunt komen te staan. Kies je voor een sim only, dan geldt dit natuurlijk niet. Een sim only is namelijk maandelijks op te zeggen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken op het moment dat het even iets minder gaat  financieel. Wel zo handig als student, vind je niet?

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen