Home Aangeboden artikel Studenten kunnen via AEX Futures vermogen opbouwen

Studenten kunnen via AEX Futures vermogen opbouwen

door Twenty Four Webvertising B.V.

Als Nijmeegse student ben je niet alleen bezig met je studie en werk om het studentenleven te kunnen betalen. Je denkt ook na over de toekomst waarbij investeren via beleggingen een optie kan zijn tot het garanderen van rendement over jouw opgebouwde vermogen. Bij het doen van investeringen en het kopen van aandelen is het moeilijk om de ins en outs van de markt te begrijpen. Wij leggen je uit over het futures-contract.

Contracten kunnen in verschillende soorten voorkomen. Een van deze soorten is een futures-contract. Contracten met verwachte toekomstige waarden van valuta, grondstoffen en beursindexen. Een futures-contract voor grondstoffen houdt een belofte in om op een later tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een grondstof te leveren of te ontvangen tegen de op dat moment geldende prijs. In elk ander geval vindt de levering plaats door het betalen van de prijsverschillen.

Futures-contracten zijn meestal betrokken op gebieden waar in de toekomst een rendement wordt verwacht. Dit omvat natuurlijke hulpbronnen zoals landbouwgewassen, gas en olie, of een meer gebruikelijke keuze zoals in rentetarieven.

Wat zijn AEX Futures

AEX (Amsterdam Exchange Index) is een index die bestaat uit Nederlandse bedrijven die handelen op Euronext Amsterdam. Het is de Large Cap van de regio, wat simpelweg betekent dat het bestaat uit de grootste Nederlandse bedrijven zoals Shell aandelen, Philips en vele anderen die handelen op Euronext Amsterdam.

AEX Futures zijn termijncontracten die tussen twee partijen worden gesloten om op een later tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een onderliggende waarde tegen een bepaalde prijs in te wisselen, met de AEX als belangrijkste indicator.

Voordelen van het gebruik van een termijncontract

Er zijn een paar positieve punten aan het gebruik van een futures-contract in tegenstelling tot de alternatieven. Dit omvat, maar is niet beperkt tot:

Hoge liquiditeit

Dit betekent dat de deelnemers aan een future (termijncontract) meer mogelijkheden hebben om het geïnvesteerde geld te laten uitbetalen. Dit biedt meer flexibiliteit voor de handelaren als ze naar eigen inzicht de markt willen betreden of verlaten.

Veiligheid

Dit punt is vooral belangrijk voor mensen die iets willen verkopen dat in de toekomst in prijs kan veranderen. Een futures-contract garandeert dat het rendement hetzelfde blijft.

Geen tijdsverval

Alle activa zijn kwetsbaar voor waardeverlies in de loop van de tijd. Dit komt door het tijdsverloop dat alle activa doormaken. Dit komt door de moeilijkheid van de investeerders om de activa terug te verkopen naarmate de tijd verstrijkt. Hoe langer het actief onaangeroerd blijft, hoe minder gewild het wordt. Futures-contracten geven handelaren meer controle over prijsbewegingen, omdat ze, in tegenstelling tot andere opties, geen vaste prijs hebben en dus niet worden beïnvloed door tijdsverloop.

Toegang tot een centrale markt

Futures-contracten bieden een marktplaats waar kopers en verkopers wereldwijd over prijzen kunnen onderhandelen. Dit legt een absoluut minimum aan overheids grenzen en biedt veel veelzijdigheid voor zowel investeerders als bedrijven. Dit komt omdat futures contracten zich indekken tegen toekomstige risico’s. Als een investeerder uit Nederland (of een ander land) wil investeren in een bedrijf uit een ander land, genereert dat vreemde land zijn geld via hun eigen vreemde valuta. De belegger krijgt zijn/haar rendement volgens de wisselkoers op het moment dat het contract wordt gesloten. Ook al wordt het rendement in de toekomst verwacht.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen