Home Aangeboden artikel Studeren in coronatijd; hoe ga je daarmee om?

Studeren in coronatijd; hoe ga je daarmee om?

door pricewise.nl

We leven in een veranderende wereld, dat is geen nieuws meer. In de afgelopen tijd zijn we daar volop mee geconfronteerd. Corona maakt alles anders, ook als je zelf niet direct getroffen wordt door het virus. Thuis colleges volgen, minder sociale contacten met studiegenoten en misschien gaat je stage in het buitenland wel niet door. Hoe ga je daarmee om?


Je kosten onder de loep nemen

Zowel financieel als mentaal kan het best een uitdaging zijn om te studeren in de huidige tijd. Je kosten lopen door, terwijl je misschien wel lastig aan inkomsten kan komen. Even een bijbaantje nemen, gaat niet altijd meer zo makkelijk. Wat je in ieder geval wel kan doen, is je kosten goed onder de loep nemen. Je bent waarschijnlijk meer thuis of op je kamer, waardoor je energierekening ook omhoog gaat. Energie vergelijken onafhankelijk van je abonnement bij je huidige leverancier kan bijvoorbeeld lonend zijn. Daarnaast is het financieel voordelig en bovendien gezellig om met medestudenten maaltijden uit te wisselen. Iedereen kookt om de beurt een grote pot en brengt enkele porties weg langs medestudenten. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ontdek je misschien ook nieuwe smaken en culturen.

Pas op voor mentale klachten

In deze onzekere tijden kunnen studenten zomaar te kampen krijgen met mentale klachten. Bijvoorbeeld omdat je meer stress ervaart of omdat je je vaak eenzaam voelt. Wat kan helpen om de dagelijkse sleur te doorbreken, is om te onderzoeken of je op een veilige manier toch af en toe andere studenten kan ontmoeten. Bijvoorbeeld door samen met een medestudent een wandeling te maken of samen via beeldbellen een theetje te drinken. Misschien kun je in een goed geventileerde ruimte ook op afstand samen met iemand studeren of een webinar volgen? Daarnaast kan het fijn zijn om even je hart te luchten in een persoonlijk gesprek met een studiebegeleider of een coach.

Iets doen voor een ander

Een betaald baantje vinden kan nu lastig zijn, maar er zijn wel veel dingen die je nu vrijwillig kan doen om je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Bijvoorbeeld als buddy op de Intensive Care. Veel ziekenhuizen hebben extra handen nodig voor taken, waar je geen zorgdiploma voor hoeft te hebben. Verder kan het voor studenten leuk zijn om bijlessen te geven aan middelbare scholieren. Veel scholieren vinden het in de huidige tijd ingewikkeld om hun huiswerk te maken of daar een goede planning voor te maken. Jij kan ze daar een helpende hand bij bieden. Vergeet daarnaast ook je opa, oma of je buren niet. Blijf alert op je medemens en heb aandacht voor elkaar.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen