Home Aangeboden artikel Vier tips om een studentenkamer inrichten

Vier tips om een studentenkamer inrichten

door Albeka Kantoormeubelen

Het leven van een student is op het moment niet wat je er van verwacht had of wat je er van gewend bent. Dit komt natuurlijk door het coronavirus, wat ons normale leven drastisch heeft veranderd. Veel winkels, bioscopen, kroegen, clubs, ga zo maar door dicht, net zoals de scholen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er online les wordt gegeven, alhoewel fysieke tentamens wel doorgaan tijdens de lockdown. Alsnog zul je veel meer tijd doorbrengen in je studentenkamer dan normaal gesproken. Een goede inrichting is dan ook van belang, wat mogelijk is met de onderstaande tips. 


Bureau

Doordat de lessen op het moment veelal online worden gegeven is een goed bureau nu nog belangrijker dan in het verleden. Een fijne werkplek mag dan ook zeker niet ontbreken in de inrichting van je studentenkamer. Je zult nu vast denken dat dit veel ruimte in beslag zal nemen, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Door een strak wandbureau aan te schaffen zal je werkplek niet veel ruimte in gaan nemen. Dit is al helemaal het geval als het bureau inklapbaar is. Dit is natuurlijk hartstikke ruimtebesparend, terwijl het alsnog een fijn thuiskantoor is. 

Roomdivider

Als je geen zin hebt om te klussen maar alsnog wel kamers van elkaar wilt scheiden dan kun je een roomdivider aanschaffen. Dit product kun je in allerlei verschillende soorten en maten kopen, terwijl ze ook vaak verschillen qua materiaal. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor een hele mooie roomdivider van hout. Plaats dit voor het bed waardoor je toch nog een slaapkamer hebt in je studentenkamer. De scheidingswand, want dat is een roomdivider eigenlijk, kun je dan spannen tussen het plafond en de vloer. Heel erg simpel om te installeren dus, maar ook nog eens erg handig. 

Hoogslaper

Een hoogslaper is echt niet alleen leuk voor de kinderkamer, ook voor volwassenen die klein wonen is het namelijk erg handig. Dit is dus ook het geval in een studentenkamer. Met een hoogslaper kun je namelijk extra vloeroppervlakte creëren onder het bed. Deze extra ruimte kun je op erg veel verschillende manieren inrichten. Zo is het een leuk idee voor de inrichtingen van een studentenkamer om hier een comfortabele bank met televisie te plaatsen. Zo heb je dus eigenlijk een zithoek gecreëerd. Daarnaast kun je onder de hoogslaper ook een werkplek maken met behulp van een bureau of gebruik het als opbergruimte.

Kledingroede

Door een kledingroede te monteren aan de wand van je studentenkamer kun je hier kleding aanhangen. Het grote voordeel van een kledingroede ten opzichte van een vrijstaand kledingrek is dat het geen vloeroppervlakte inneemt. Je kunt de roedes online kant en klaar kopen, waarna je alleen de installatie zelf nog moet doen. Toch hoeft dit niet beslist, je kunt de kledingroede namelijk ook zelf maken. Zo weet je zeker dat de kledingrek voor aan de muur precies past bij de rest van de inrichting van je studentenkamer. Ook zal de kledingroede het juiste formaat hebben. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen