Home Aangeboden artikel Vijf tips voor het opstarten van je eigen bedrijf als student

Vijf tips voor het opstarten van je eigen bedrijf als student

door Twenty Four Webvertising B.V.

Er zijn veel redenen waarom het starten van een eigen bedrijf op de universiteit eigenlijk een goed idee zou kunnen zijn, inclusief de vrije tijd, weinig verplichtingen en een overvloed aan middelen en organisaties om een ​​beroep op te doen die uitsluitend zijn ontworpen om beginnende jonge ondernemers te ondersteunen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat, of je onderneming nu mislukt of slaagt, het boekdelen zal spreken over de waarde die je voor een bedrijf zou kunnen toevoegen (zoals zakelijke vaardigheden en ambitie) en je kansen op het vinden van een baan enorm zal vergroten als je eenmaal bent afgestudeerd. Lees verder voor vijf tips om succesvol ondernemer te worden als student… 

Ontwerp een oplossing voor een probleem 

Beschouw deze fase niet als een Eureka/gloeilamp/douchemoment. Het bedenken van een briljant startup-idee gebeurt meestal niet in een enkele geniale inslag, maar is eerder een langzaam en onderzoeksintensief proces van observatie en probleemoplossing. Welke producten en diensten gebruik je elke dag het meest en hoe kunnen deze worden verbeterd? Identificeer eventuele inefficiënties en beslis over productdoelen en een uniek verkoopargument.  

Bereken je financiering

Er zijn veel manieren om startup-financiering aan te trekken, waaronder, maar niet beperkt tot, startkapitaalbedrijven, angel-investeerders en durfkapitaalbedrijven, en investeringen van vrienden en familieleden. Je zult moeten beslissen over de beste aanpak voor jou en je bedrijf. Over het algemeen is de kans groot dat je bij een bank aanklopt voor een rekening die je zakelijk zult gebruiken. Dit heeft echter niets met de financiering te maken, hiervoor kun je de hulp van bankrekening.nl dan ook niet gebruiken. 

Doe veel onderzoek

Een uitstekend begrip van consumentengedrag is absoluut cruciaal voor elke startup die langer dan een paar maanden meegaat. Je moet grondig onderzoek doen naar eventuele hiaten in de door je gekozen markt, de behoeften en verwachtingen van de consument, evenals de waarde die je concurrenten bieden, om het unieke verkoopargument van je merk te identificeren. Vergeet niet vertrouwd te raken met trends op het gebied van klantenservice, e-commerce en sociale media om alle voordelen van digitale transformatie te benutten en de ervaring en betrokkenheid van de consument te verbeteren.  

Ontwikkel een ondersteund netwerk

Neem contact op met het loopbaanteam van je universiteit om te weten te komen welke alumninetwerken voor jou beschikbaar zijn. Neem contact op met andere ondernemers en lokale bedrijven voor relevant startup-advies en contacten. Praat met je docenten over je project en zoek een mentor om je de kneepjes van het vak te leren. Sluit je aan bij meetup-groepen en startup-evenementen in jouw stad om je netwerk uit te breiden en potentiële investeerders, leads en medeoprichters te ontmoeten. 

Ontwikkel jezelf

Een van de voordelen van het starten van een eigen bedrijf tijdens je studie is hoeveel ondernemerschapscursussen en labs je kunt volgen (afhankelijk van je universiteit), om je op te leiden voor de zakenwereld en waardevol startadvies te geven. Sommige universiteiten geven cursussen over projectontwerp en -beheer en ondernemerschapsprogramma’s. Ze behandelen verschillende aspecten van marketing, evenals financiering, strategie, recht en pitching.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen