Home Aangeboden artikel Voorjaar? Tijd voor een grote schoonmaak!

Voorjaar? Tijd voor een grote schoonmaak!

door Twenty Four Webvertising B.V.

Wanneer de eerste zonnestralen door weten te breken, dan worden we direct allemaal een heel stuk vrolijker. We zijn ontwaakt uit onze winterslaap, de deuren gaan open en we hebben er weer zin in! Dit is meestal ook het moment dat de grote voorjaarsschoonmaak wordt ingezet. Wanneer je hiermee aan de slag gaat, dan is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Zo is de voorjaarsschoonmaak niet alleen geschikt voor thuis, maar ook op je werk of op school. Dus vind jij dat het tijd wordt de boel eens grondig onder handen te nemen? Trommel dan je collega’s en leerlingen op en ga samen aan de slag!

Grote schoonmaak thuis

Het is voor de meesten inmiddels een vaste routine geworden. Ieder jaar, naast de normale, vaak wekelijkse schoonmaak is het weer tijd voor de grote schoonmaak. Alles wat we niet meer gebruiken kan weg, kasten en lades worden uitgemest en worden grondig gepoetst. De meubels gaan van de muur om zo ook de plinten achter je bank een grondig aan te pakken. Wanneer je begint, is het verstandig dat je niet zomaar aan de slag gaat, maar hier een goed plan voor maakt. Het kan immers wel even wat tijd in beslag nemen. Geen zin om dit allemaal zelf te doen? Dan kun je er ook voor kiezen iemand voor in te huren. Net als dat we vaak zien dat er wordt gekozen voor een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf scholen, zijn deze er ook voor thuis.

School

Net als thuis, is een schone school enorm belangrijk. Vooral op de basisschool wil een virus of bacterie nog wel eens de kop opsteken. Niet zo gek, als we kijken hoeveel tijd onze kinderen hier doorbrengen, dan is de kans op een keer een snotneus of verkoudheid natuurlijk aanzienlijk. Gemiddeld brengt een kind hier 5 dagen per week minimaal 5-6 uur per dag door. Een broeinest voor bacteriën dus. Waar er thuis vaak wordt gekozen voor een voorjaarsschoonmaak, zien we bij scholen dat dit aan het einde van het schooljaar wordt gedaan. De grote scholen schoonmaak. Op deze manier is alles keurig netjes en schoon voordat de zomervakantie begint. Vaak wordt dit spelenderwijs met de leerlingen gedaan en wordt de grondige reinig vervolgens door een schoonmaakbedrijf voor rekening genomen.

Werk

Net als thuis, is een schone werkomgeving van grote invloed op je prestaties en humeur. Ook niet zo gek, want laten we eerlijk zijn, een vieze werkomgeving, dat wil toch niemand? Waar we bij bedrijven zien dat er vaak dagelijks een vaste schoonmaakploeg aanwezig is, is het ook verstandig om voor jezelf een schoonmaak en opruimdag te houden. Door alle oude spulletjes die je niet meer gebruikt en toch in je bureaulade liggen weg te gooien creëer je een opgeruimd gevoel. Het grote voordeel aan een opgeruimde werkplek, is dat dit ook doorwerkt in je hoofd. Niet voor niets wordt er gezegd, opgeruimd in huis of op je werk, is opgeruimd in je hoofd. Heb je een gezamenlijk kantoor, dan is het ook raadzaam eens in de zoveel tijd eens met je collega’s de algemene kasten door te spitten en te kijken wat weggegooid kan worden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen