Home Aangeboden artikel Waar moet je als student op letten als je een zorgverzekering kiest?

Waar moet je als student op letten als je een zorgverzekering kiest?

door Twenty Four Webvertising B.V.

Student? Let hierop als je een zorgverzekering gaat kiezen

Ben je student? Vanaf je 18e is je zorgverzekering niet meer gratis. Dit betekent dat of jij of je ouders jouw zorgverzekering moeten betalen. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden voor studenten om de kosten hiervoor zo laag mogelijk te houden. Zo zijn er verschillende zorgverzekeraars die speciale korting op de premie hebben voor studenten. Ook kun je zorgtoeslag aanvragen als je een laag inkomen hebt. Je zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders van zorgverzekering kan altijd lonen, want de kans is groot dat je stuit op een goedkopere aanbieder die precies bij jouw behoeften aansluit. Wij vertellen je waar je op moet letten als je als student een zorgverzekering gaat kiezen.

Basisverzekering verplicht

Goed om te weten, is dat de basisverzekering verplicht is. Wanneer je weinig te besteden hebt, is het zeker aan te raden om te bekijken wat de goedkoopste zorgverzekering is en of deze past bij jouw wensen. Via Zorgkiezer.nl kun je eenvoudig verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Let echter niet alleen op de premie. Ga ook na of de verzekering jouw zorgwensen kan dekken. Soms kan het zo zijn dat je wanneer je een goedkopere polis afsluit je slechts een percentage van de zorg vergoed krijgt. Hierdoor ben je uiteindelijk duurder uit. Daarom is het belangrijk de opties goed met elkaar te vergelijken.

Is een aanvullende zorgverzekering nodig?

Naast je basisverzekering kun je nog een aanvullende verzekering afsluiten. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Studenten zijn doorgaans gezond en een aanvullende verzekering is dan ook niet altijd nodig. Soms kan het toch handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit is zeker een goede optie als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van fysiotherapie. Ook aanvullende verzekeringen kun je met elkaar vergelijken, waarbij het aan te raden is te kijken of de verzekering een dekking biedt voor fysiotherapie, zorg in het buitenland en de tandarts. 

Studentenzorgverzekering

Er zijn zorgverzekeraars die speciale studentenzorgverzekeringen aanbieden. Dit zijn doorgaans aanvullende pakketten die gericht zijn op studenten. Ook kun je als student vaak korting krijgen op een verzekering via een collectiviteit. Denk bijvoorbeeld aan het zorgcollectief Studenten Goed Verzekerd van de Landelijke Studentenvakbond. Tevens kun je je via een sportclub soms aansluiten bij een collectief om korting te krijgen op je zorgverzekering. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van de zorgwensen die je hebt. Ga dan ook goed na welke zorgwensen je hebt en welke soort zorgverzekering hier het beste bij aansluit.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen