Home Aangeboden artikel Wat afgelopen zomer het straatbeeld écht domineerde

Wat afgelopen zomer het straatbeeld écht domineerde

door TheBagStore

Fashiontrends worden ze genoemd en de offline en online magazines stonden er afgelopen maart vol mee. Eén van de titels luidde: ‘Deze 9 modetrends gaan deze zomer het straatbeeld domineren’. Dat neemt de consument meestal wel aan en lijkt vervolgens gewoon zijn eigen gang te gaan als het gaat om de aanschaf van een paar zomeritems. 


Slechts een enkeling die een totale knieval maakte voor de geadviseerde kledingstukken. Je moet ook maar durven om in een gekleurde leren jurk naar je werk te fietsen. Dat was wel wat werd geduid als een trend en als je daar gevoelig voor bent, ga je ervoor. Slechts weinig mensen lijken hier echter gehoor aan gegeven te hebben. 

Met de pofmouw werd gescoord

Dat deden ze wel massaal aan de pofmouw. Die werd al van verre aangekondigd en dat bleek een hit. Bloesjes met pofmouwen, jasjes met pofmouwen en jurkjes met pofmouwen. De grote kledingketens hadden er flink wat rekken mee vol hangen die in no time waren verkocht. Een pofmouw heeft dan ook het voordeel dat je taille er smaller door lijkt. Zoiets werkt. Bind je om je middel dan ook nog een heuptasje, dan is het silhouet om door een ringetje te halen. 

Gebreid spul in de zomer, dat doen we niet

De nineties mode was volgens de kenners eveneens een inspiratiebron voor afgelopen zomer. Gevolg: gebreide truitjes en vestjes. Of dat helemaal is gelukt? Nederlanders zijn nuchter en gebreid spul in de zomer dat zagen ze klaarblijkelijk niet zo zitten. Misschien dat dit komende winter een herkansing krijgt. Want dan kan het, volgens de Hollandse consument, weer wel. 

Wel bijzonder, maar liever niet zo apart

Doorpakkend op die jaren negentig leek de ‘square toe laars’ het deze zomer helemaal te gaan maken. Een laars met een vierkante neus, ofwel bij hoge- ofwel bij enkellaarsjes. Ze zijn niet veel gezien deze zomer. Ook zoiets, laarzen in de zomer. Dat is niet echt wat je wilt. Liever flip-flops. Wie zich aan een laars waagde ging toch voor de ‘gewone’ neus. Of een voorzichtig afgeleide van die vierkante neus. Dat was dan wel bijzonder, maar niet zo heel erg apart. 

Liever een veelzijdige handtas

Dan over naar de wereld van de tassen. De clutch, het kleine tasje voor bij een avondjurk, zou niet langer alleen maar in die avonduren in de hand worden gedragen, maar gedurende de hele zomer ook casual. Laten we eerlijk zijn; de rugzak wint het nog altijd en een handtas met een lang ceintuur blijkt nóg functioneler want die kun je ook als crossbody tas dragen. Daar houden Nederlanders van. 

De Bohemian jurk sloeg de plank raak

Dan zou het pak of en kostuum helemaal je-van-het worden als de zomerzon zich zou laten zien. Op televisie, Instagram en Pinterest hebben we veel dames een pak zien dragen. Op straat stukken minder. Het is toch wat gekleed en zo vier je niet altijd de zomervakantie. Dat doe je liever in een lekker zittende jurk en dat is waarschijnlijk de reden dat niet het pak maar de Bohemian jurk de plank goed raaksloeg. Lekker lang van snit met een paar stoere stappers eronder. De lange luchtige jurk hebben we deze zomer veel voorbij zien komen. Daar hebben de trendwatchers helemaal gelijk in gekregen. 

Het is eigenlijk best grappig dat niemand hierop terugkomt. Trendwatchers kunnen van alles voorspellen, maar als het niet zo is, dan is het niet zo. Geen vuiltje aan de lucht. Bij de consument tenminste. Dat is natuurlijk anders voor kledingzaken die inkopen op het advies van voorspellers. Met de lange zomerjurken hebben ze goed geschoten, maar die laarzen met vierkante neuzen deden het stukken minder en die breisels zijn voor Nederlanders in de zomer ook niet echt weggelegd. In dat geval is het altijd maar een zeer kleine groep van fashionliefhebbers en vooral durfals die er echt voor gaan. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen