Home Aangeboden artikel Wil je beginnen met een nieuwe studie?

Wil je beginnen met een nieuwe studie?

door Twenty Four Webvertising B.V.

Op het moment volg je een opleiding die je totaal niet bevalt. In het begin van het jaar was je erg gemotiveerd, maar op den duur kwam je erachter dat de opleiding toch niet helemaal jouw ding is. Je wilt daarom gaan stoppen en een nieuwe opleiding kiezen. Maar wat nu? De opleidingen leiderschap en management bevallen heel erg, maar je bent bang dat je straks weer een verkeerde keuze hebt gemaakt. Lees daarom in dit blog een aantal tips die kunnen helpen!

Hoe maak je dit keer wél de juiste keuze?

Het is belangrijk dat je de tijd neemt om de juiste keuze te maken. Je bent in de meeste gevallen meerdere jaren bezig om een opleiding af te ronden, dus wil je er ook zeker van zijn dat je deze jaren goed zal besteden. Het helpt dan erg om een overzicht van de vakken van een bepaalde opleiding op te zoeken. Op die manier kun je nagaan of de vakken je echt zullen interesseren. Echter, er zal waarschijnlijk geen enkele opleiding bestaan waarbij je elk vak leuk vindt. Sommige vakken zijn minder leuk, maar vaak is het een kwestie om er gewoon doorheen te bijten en het vak met een voldoende afsluiten. Daarnaast zijn er ook een hoop andere factoren die bepalen of je plezier uit jouw studie zal halen. Denk bijvoorbeeld aan de reistijd. In principe is dit een factor die niet de grootste invloed zal moeten hebben op jouw keuze, maar dit hangt van jezelf af. Als je voor jouw oude studie al best ver moest reizen en er vaak werkzaamheden of storingen op het traject plaatsvonden, is de kans groot dat je dit keer misschien iets dichterbij huis wilt studeren.

De kosten

Als je gaat stoppen met jouw studie, is het belangrijk om je uit te schrijven bij jouw school. Dit kun je gemakkelijk via de website van Studielink doen. Ook moet je jouw studiefinanciering en jouw studenten OV stopzetten. Daarnaast is het slim om te weten dat je waarschijnlijk extra kosten gaat maken. Als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van de prestatiebeurs, kan het zo zijn dat je deze in zijn geheel moet terugbetalen. Dat geldt ook voor alle kosten die je met jouw studentenreisproduct hebt gemaakt. Tot slot moet je controleren of je jouw resterende collegegeld kunt terugkrijgen. In een aantal gevallen is het zelfs mogelijk om het betaalde geld terug te krijgen. Vraag het daarom altijd even na bij jouw school!

Nu weet je dus wat je te wachten staat als je stopt met jouw opleiding en graag een nieuwe opleiding wilt doen. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de opleidingen beleid en bestuur? Neem dan vooral een kijkje op de site.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen