Home Aangeboden artikel Zonnepanelen, nemen of niet?

Zonnepanelen, nemen of niet?

Zonnepanelen zijn al jaren een ware trend. Wellicht heb je gezien hoe de buren deze hebben laten installeren door specialisten die druk in de weer liepen met een zonnepanelen montageframe. Je snapt echter niet helemaal waarom velen er zo enthousiast over zijn, want je kunt ook gewoon stroom uit het stopcontact krijgen. Toch zijn er genoeg voordelen aan het nemen van zonnepanelen. Welke dat zijn, lees je in dit blog!

Energierekening

Het is je vast niet ontgaan dat de energieprijzen enorm stijgen. Bij de gasprijzen merk je dat vooral, maar ook de prijzen voor elektriciteit zijn duur. Het ziet er ook niet naar uit dat die prijzen snel weer op het niveau zullen komen van voorheen. Als jouw energierekening altijd best hoog uitvalt, is het nemen van zonnepanelen een goede oplossing. Jij wekt zo namelijk jouw eigen energie op. Het gevolg is dat jij deze energie gaat verbruiken in plaats van de energie die van het net komt. Als je dit een jaar lang doet, wordt hetgeen wat je hebt opgewekt en hetgeen wat je daadwerkelijk hebt verbruikt met elkaar vergeleken. Dit wordt van elkaar afgetrokken. De uitkomst daarvan is hetgeen waar je voor betaalt op de nota. Soms is het zo dat je niet al die energie verbruikt, waardoor je dit teruglevert aan het net. Hier krijg jij een vergoeding voor. In beide gevallen ben je dus goedkoper uit!

Nog meer redenen

Je helpt daarnaast niet alleen jezelf, maar ook het milieu wordt er blij van als je zonnepanelen neemt. In plaats van dat je grijze stroom afneemt, wek je jouw eigen groene stroom op die gewoon van de zon komt die op dat moment schijnt. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken dat je in de winter geen energie opwekt, want ook dan schijnt de zon. Deze schijnt dan minder fel en minder lang, maar toch kun je op een winterdag aardig wat energie opwekken. De zomer is dus de periode waar jij het meeste uit jouw zonnepanelen kunt halen. Ze wekken veel op en jij verbruikt tijdens de warmere dagen minder stroom, waardoor je dus ‘winst’ maakt. Het maakt daarbij niet uit in wat voor huis je woont. Er is een zonnepanelen montagesysteem plat dak, maar ook met een schuin dak kun je zonnepanelen nemen. Voor ieder wat wils dus!

Zonnepanelen brengen een hoop voordelen met zich mee. Allereerst wek je jouw eigen energie op, waardoor je geen energie van het net hoeft te gebruiken. Deze stroom is groen, waardoor het veel beter voor het milieu is. Tot slot kun je op elk soort dak zonnepanelen nemen. Wil je daarom gelijk kijken wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan op de site van Esdec!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen