Home Aangeboden artikelen Alles wat je moet weten over VCA

Alles wat je moet weten over VCA

door In1KeerVCA.nl

Als je werkzaam bent in een risicovolle omgeving, is het belangrijk om te beschikken over een VCA certificaat. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Dit certificaat geeft aan dat je voldoende kennis hebt van veiligheid, gezondheid en milieu om veilig te werken en risico’s te herkennen. In dit artikel lees je meer over VCA en hoe je dit belangrijke VCA certificaat kunt behalen bij In1KeerVCA.nl.

Wat houdt VCA in?

VCA is een checklist die gebruikt wordt om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Het is een standaard voor veilig werken en wordt gebruikt door bedrijven en opdrachtgevers om ervoor te zorgen dat er veilig wordt gewerkt. Er zijn verschillende VCA-certificaten te behalen, namelijk VCA Basis, VCA Vol en VCA-VIL-VCU. Het VCA Basis certificaat is bedoeld voor medewerkers die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico, zoals werkzaamheden in de bouw. Het VCA Vol certificaat is bedoeld voor leidinggevenden en zzp’ers. VCA-VIL-VCU is speciaal ontwikkeld voor intercedenten die personeel werven in de eerdergenoemde risicovolle sectoren.

Waar haal ik mijn certificaat?

Bij In1KeerVCA.nl kun je terecht om een VCA certificaat te behalen. Zij bieden zowel klassikale als online cursussen aan. De klassikale cursus duurt één dag en wordt afgesloten met het examen. Tijdens deze cursus leer je alles over veilig werken, risico’s herkennen en het voorkomen van ongevallen. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de wet- en regelgeving omtrent veilig werken. Volg hier de VCA Basis cursus als je les wilt krijgen van ervaren docenten die veel praktijkervaring hebben. Na de cursus heb je de benodigde kennis om het examen succesvol af te ronden.

Ook online een cursus te volgen

Ook kun je bij In1KeerVCA.nl terecht voor een online cursus. Deze cursus kun je op elk moment van de dag volgen en op je eigen tempo. Tijdens de cursus leer je alles over veilig werken en de wet- en regelgeving omtrent veilig werken. De online cursus is interactief en bevat veel praktijkvoorbeelden. Na het afronden van de cursus kun je direct examen doen op een van de locaties verspreid door het land. Kortom, bij In1KeerVCA.nl kun je terecht voor een VCA cursus, zowel klassikaal als online. Door het behalen van een VCA certificaat toon je aan dat je beschikt over de benodigde kennis op het gebied van veilig werken. Een VCA certificaat is niet alleen belangrijk voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van je collega’s.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen