Home Aangeboden artikelen BHV halen? Zo doe je dat!

BHV halen? Zo doe je dat!

door 112bhv.nl

Als bedrijf is het belangrijk dat er altijd een bedrijfshulpverlener (BHV’er) aanwezig is. Een BHV’er heeft de juiste kennis en kunde paraat om in geval van nood iedereen op de werkvloer in veiligheid te brengen. Je kunt dan denken aan situaties waarin bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of ramp plaatsvindt. De BHV’er kan dan eerste hulp verlenen tot de hulpdiensten arriveren. Daarnaast leert een BHV’er ook hoe onveilige situaties kunnen worden voorkomen, want voorkomen is immers beter dan genezen. Kortom, als BHV’er draag je echt je steentje bij aan een veilige werkomgeving. Spreekt dit jou ook aan? Dan is een BHV cursus volgen bij 112BHV een goed idee. Lees hieronder wat je allemaal kunt verwachten!

Is BHV verplicht?

In de Arbowet staat vastgesteld dat iedere organisatie doeltreffende maatregelen moet nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Voldoe je als bedrijf niet aan deze eis, dan kan de arbeidsinspectie maatregelen nemen en kun je in het ergste geval een boete krijgen. BHV’ers in dienst nemen is een voorbeeld zo’n maatregel die je kunt nemen. Hoeveel BHV’ers moeten er dan precies zijn? Dat hangt af van de risico’s die jouw organisatie lopen en hoeveel werknemers er zijn. Grote bedrijven met honderden werknemers die in de bouwsector opereren, hebben bijvoorbeeld meer BHV’ers nodig dan een kleine start-up in een kantoorgebouw.

BHV cursus volgen, waar kan dat?

Een BHV cursus volgen kan op verschillende locaties door het land, het hele jaar door. Wil je dat er een cursus bij jou op locatie (incompany) wordt gegeven? Ook dat is mogelijk. Iedere training wordt op maat gemaakt en sluit naadloos aan op de behoefte van jouw bedrijf. Maak er dus bijvoorbeeld een jaarlijks terugkerende teamdag van. Het BHV-certificaat is namelijk slechts een jaar geldig. Je moet dus in principe ieder jaar opnieuw de training volgen en het certificaat blijven vernieuwen.

BHV training: dit kun je verwachten

Een BHV training bestaat uit twee onderdelen: een online module en een praktijkgedeelte. Om je voor te bereiden op het praktijkgedeelte, doe je eerst thuis een e-learning. Je maakt een instaptoets om je huidige kennis te testen en aan de hand van de uitslag wordt er een persoonlijke module voor je samengesteld. Je leert dus online alleen over die onderdelen waarvan je kennis nog niet voldoende is. Heb je de online module met succes afgerond, dan kun je je theoriecertificaat downloaden. Dit theoriecertificaat is dan ook meteen het toegangsbewijs voor het praktijkonderdeel. Op die manier is het basiskennisniveau tijdens de praktijk dag zo gelijk mogelijk onder alle deelnemers. Het maakt dus niet uit of je voor het eerst een BHV training volgt, of juist voor een herhalingscursus komt. De praktijk dag duurt vier uur en je oefent in kleine groepjes van drie tot vier personen. Je wordt beoordeelt op de praktijkhandelingen die je verricht en bij een voldoende beoordeling krijg je je BHV certificaat!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen