Home Aangeboden artikelen Dit houdt een verzuimverzekering in

Dit houdt een verzuimverzekering in

door Partnerbijdrage

Als ondernemer zijn er aardig wat verzekeringen beschikbaar die je kunt afsluiten voor je bedrijf. Dat komt omdat je als ondernemer dagelijks te maken hebt met veel verschillende risico’s. Om te groeien is het belangrijk om bepaalde risico’s te nemen, maar sommige risico’s zijn simpelweg het nemen niet waard.

De kans is groot dat je niet bekend met alle beschikbare zakelijke verzekeringen. Daar helpen we je graag mee. In dit artikel lichten we een zakelijke polis verder toe. Lees verder om meer te leren over de verzuimverzekering!

Wat is een verzuimverzekering precies?

Laten we bij het begin beginnen. Want wat is een verzuimverzekering nu precies? Eigenlijk verklapt de naam het al grotendeels. Met deze polis bescherm je je bedrijf voor verzuim van werknemers.

Helaas wordt iedereen wel eens ziek. Jouw werknemers zijn geen uitzondering op deze regel. Iedere ondernemer krijgt dus wel eens te maken met ziekteverzuim. Helaas kunnen de kosten van ziekteverzuim behoorlijk in de papieren lopen. Als ondernemer ben je namelijk wettelijk verplicht om de eerste twee jaar het loon van een verzuimende werknemer door te betalen. In sommige gevallen geldt zelfs dat je de volle 100% van het loon door moet betalen. Dat is best een dure bedoeling.

Vergoedingen

Met een verzekering ziekte werknemer kun je in het geval van verzuim bij de verzekeraar aankloppen voor een vergoeding. Hoeveel die vergoeding precies is, heb je zelf in de hand. Bij het afsluiten van de polis kun je namelijk kiezen hoeveel procent van het laatst verdiende salaris je wilt ontvangen van de verzekeraar. Over het algemeen kan dat percentage variëren van 70% tot 100%.

Eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen is er bij de verzuimverzekering ook sprake van een eigen risico. In dit geval houdt dat het aantal dagen in dat je zelf nog het loon van een zieke werknemer betaalt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de eerste 30 dagen van ziekte het loon zelf te betalen en vanaf dat moment de verzekeraar te laten uitkeren. Een hoger eigen risico houdt in dat je zelf langer het loon door blijft betalen. Daar staat uiteraard een lagere maandelijkse premie tegenover.

Hoeveel kost het?

Het is eigenlijk niet mogelijk om op voorhand te zeggen hoeveel je kwijt zult zijn aan deze polis. De premie is namelijk afhankelijk van een aantal factoren die voor ieder bedrijf anders is. Je kunt je vast voorstellen dat een bedrijf met veel werknemers bijvoorbeeld een andere premie betaalt dan een bedrijf met maar een paar man op de loonlijst. Om te weten hoeveel je precies aan premies moet betalen, kun je het beste een offerte aanvragen bij een verzekeraar.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen