Home Aangeboden artikelen Dit zijn de beste computers voor studenten

Dit zijn de beste computers voor studenten

door ScreenOn

Wanneer je als student op zoek gaat naar een nieuwe laptop, heb je de keuze uit tientallen modellen. Kies je voor een lichtgewicht laptop, of ga je voor een goedkope game PC? Geef je hierbij de voorkeur aan de producten van een merk als Apple, of kies je voor de apparaten van HP en Dell? De diversiteit aan mogelijkheden maakt het vaak niet eenvoudig om tot een weloverwogen keuze te komen. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je de beste computer voor jouw studententijd vindt. Bij een normaal gebruik van de computer gaat deze je hele studententijd mee. 

Geschikt type computer bij je studie zoeken 

Allereerst is het zaak om uit te zoeken, aan welke specificaties een computer moet voldoen om de programma’s die men binnen jouw studie gebruikt te kunnen laten draaien. Kijk alvast eens op een website als ScreenOn, om te zien op basis van welke specificaties de diverse computers met elkaar te vergelijken zijn. Over het algemeen geldt dat een student Computer Science een andere computer nodig zal hebben, dan een student Rechten. Immers, die laatste student zal voornamelijk met applicaties als Word, Powerpoint en Excel werken. Daar waar men op de opleiding Computer Science programmeert en modelleert. Er worden hierbij zware programma’s gebruikt, die het nodige van de GPU en CPU van een computer vragen. Niets is vervelender dan een computer welke voortdurend vastloopt bij het gebruik van dergelijke programma’s.  

Bepaal het beoogde gebruik van de computer 

Wanneer je eerste selectie gemaakt hebt, is het zaak na te denken over het beoogde gebruik van de computer. Ben je voornemens deze uitsluitend voor je studie te gebruiken, of wil je er ook je favoriete games op kunnen spelen? In dat laatste geval zal je meer eisen stellen aan de prestaties van de PC, dan wanneer je deze uitsluitend voor een opleiding gebruikt. In het geval dat je op zoek gaat naar een game PC is het overigens niet alleen zaak rekening te houden met de prestaties van de computer; kijk ook naar de kwaliteit van het scherm en bijvoorbeeld de muis die je hieraan koppelt. Het scherm bepaalt gedeeltelijk hoe vloeiend de beelden zijn bij het spelen van games. 

Interconnectiviteit van apparaten bij diverse merken 

Een derde aspect om rekening mee te houden is de interconnectiviteit van de verschillende producenten van computers. Neem bijvoorbeeld een merk als Apple, waarvan je de verschillende apparaten eenvoudig met elkaar kunt verbinden. Via AirDrop heb je de mogelijkheid om foto’s en video’s direct vanaf een telefoon of tablet naar je computer te uploaden; het gebruik van cloud-diensten is hierbij niet vereist. Maak je geen gebruik van een iPhone? In dat geval is die interconnectiviteit een veel minder belangrijk aspect.  

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen