Home Aangeboden artikelen Een zuivere kijk op je gezondheid: omega 3 algenolie

Een zuivere kijk op je gezondheid: omega 3 algenolie

door Testa

Met de nadruk op ‘puur’, delen we graag kennis en bewustzijn rond omega 3 algenolie.

Er mag het een en ander opgehelderd worden rond omega 3, de essentiële vetzuren die wij mensen heel erg nodig hebben. De meeste mensen denken namelijk dat ze, om voldoende omega 3 op te nemen, voldoende vette vis moeten eten of visolie in huis moeten halen. Hoewel dit begrijpelijk is, berust deze aanname meestal op een misverstand. De omega 3 die aanwezig is in vis, is daar vanwege het feit dat vissen algen eten. De bron van omega 3 in vette vis zijn met andere woorden algen, die bruisen van de omega 3. Het is voor onszelf en voor de planeet een goede keuze om onze omega 3 te halen uit algen, en wel om verschillende redenen.

Waarom wordt het gebruik van algenolie geadviseerd?

Nu zijn er een aantal voordelen aan het innemen van omega 3 algenolie in plaats van visolie of vette vis. Aangezien vette vis maar een klein percentage omega 3 bevat, dient er behoorlijk veel vis te worden gevangen om een behoorlijke hoeveelheid omega 3 te verkrijgen. Een duurzamere optie is dus het gebruiken van algenolie, waarbij omega 3 via innovatieve technologie rechtstreeks uit algen wordt onttrokken. Zo vermijd je ook kwik en andere schadelijke stoffen die je vaak terugvindt in vis die werd gevangen uit de oceaan, wegens een hoge mate van vervuiling. Enkele harde cijfers. Jaarlijks wordt er 23 miljard kilo vis onnodig gevangen met het oog op het onttrekken van omega 3. Als gevolg hiervan wordt geschat dat tegen het jaar 2050 onze oceanen volledig leeg zullen zijn. Naast overbevissing is er ook sprake van bijvangst, waarbij vissen die men niet beoogde te vangen, toch mee in de netten verzeild geraken en onnodig sterven. Dit geeft ons meteen een ander perspectief op hoe we best omega 3 kunnen opnemen.

Echt duurzame en natuurlijke kwaliteit

Het is helder: de meest zuivere en plantaardige vorm van omega 3 is terug te vinden in algenolie. Bij Testa kan je met een gerust hart vinden wat je zoekt voor een optimaal functioneren van je lichaam en voor je welzijn. Dankzij een waaier aan duurzame supplementen, kan je meer kwaliteit uitnodigen in je leven. Zo dragen we bij aan een gezondere en duurzamere wereld en ecologie, waar we allen deel van uitmaken. Testa steunt initiatieven als Sea Shepherd en RePurpose die strijden voor behoud van ecosystemen en een minimale plastic voetafdruk. Samen met ons maak je het verschil. We verwelkom je met puur plezier, voor een aankoop op basis van gezonde en bewuste keuzes. Draag jij ook bij aan een betere wereld?

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen