Home Aangeboden artikelen Groener boeren: de vijf voordelen van agrarische zonnepanelen

Groener boeren: de vijf voordelen van agrarische zonnepanelen

door pv-projecten.nl

In deze eeuw ontkomt geen ondernemer eraan: verduurzaming. Gelukkig gaat deze ontwikkeling gepaard met besparing op allerlei fronten. Daarmee zijn meteen al twee van de vijf voordelen genoemd die agrariërs meepikken als ze overschakelen op zonne-energie. Groener boeren dus, zoals het ooit bedoeld is! Alle voordelen nog eens op een rijtje.

Het investeren in agrarische zonnepanelen wordt aangemoedigd door de autoriteiten

Er zijn allerlei speciaal voor agrariërs in het leven geroepen belastingvoordelen en subsidies die de aanschaf van agrarische zonnepanelen aantrekkelijk maken. Deze helpen de installatiekosten en de verdere aanschafkosten te verlagen. Bovendien wordt met deze financiële constructies de terugverdientijd van de zonnepanelen verkort. Kortom: deze verduurzaming wordt van hogerhand met woord én daad aangemoedigd. Er zijn goedbeschouwd geen redenen te bedenken om daar niet van te profiteren.

Besparen om te kunnen verduurzamen op meer fronten

De hoge energiekosten worden met deze vernieuwing grotendeels gemeden. Zeker nu het opslaan van zonne-energie ook mogelijk is: zo gaat er geen kilowattuur verloren en hoeft er steeds minder – of geen, is het streven – gebruik gemaakt te worden van het ouderwetse stroomnet. Dat merkt elk soort ondernemer, niet alleen agrariërs, aan zijn energierekening. Dat smaakt naar meer: het geld dat hiermee uitgespaard wordt, kan weer in andere urgente zaken gestopt worden. Zoals dierenwelzijn, een ondergeschoven kindje in Nederland.

Duurzaamheid op zich

Uiteraard kleeft er een idealistisch aspect aan deze overschakeling op groene stroom. Het geeft een goed gevoel om iets voor Moeder Aarde terug te doen. Of haar in ieder geval zo min mogelijk te belasten. Vandaar dat veel ondernemers in de agrarische sector wel degelijk bij willen dragen aan een schonere planeet. Die duit in het zakje varieert van het afstappen van intensieve veehouderij om minder co2 uit te stoten en dieren waardig te behandelen, tot bewust omgaan met zoiets ogenschijnlijk simpels als water. Verder nemen veel moderne boeren de taak op zich om meer in harmonie met de natuur te werk te gaan, net als vroeger.

Minder afhankelijk van reguliere stroom

Met agrarische zonnepanelen is een bedrijf niet meer of in ieder geval minder afhankelijk van reguliere elektriciteit. Eigen energie kunnen produceren, gebruiken en opslaan is absolute rijkdom. Het is zelfs de droom van veel ondernemers: zet maar eens zo’n tv-programma aan de wens om off grid te leven en werken, wordt steevast genoemd. Met de aanschaf van eigen stroomvoorziening is men daar een aanzienlijke stap dichterbij.

De lange levensduur en minimale onderhoudskosten van zonnepanelen

Tot slot: zonnepanelen zijn anno nu dermate slim ontwikkeld dat ze weinig onderhoudskosten alsmede een lange levensduur hebben. Het is dus een duurzame investering op de lange termijn, waarmee een bedrijf zichzelf meer in de huidige tijd plaatst.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen