Home Aangeboden artikelen Hoe blijf je fit tijdens het studeren in Nijmegen?

Hoe blijf je fit tijdens het studeren in Nijmegen?

door Digital Newsgroup

Aankomende studenten genieten nu nog van hun welverdiende zomervakantie, maar over enkele weken gaat het nieuwe schooljaar weer van start. Iets waar de meeste startende studenten zowel naar uit- als tegenop kijken. Het is namelijk spannend om te starten, zeker wanneer dit ook betekent dat je naar een andere stad moet verhuizen. Voor de eerste keer op eigen voeten. Studeren in Nijmegen.

Dat betekent echter niet alleen heel hard werken, maar ook stiekem wat ongezonder leven. Langer opblijven, ongezondere voedingskeuzes maken en wellicht iets meer alcohol drinken dan je lief is. Toch is het zowel voor je studie als je eigen gezondheid belangrijk om fit te blijven. Hoe doe je dat als je alle dagen druk bent en geniet van het studentenleven? Hoe blijf je fit in een studentenstad als Nijmegen? Met de volgende tips moet dat zeker lukken.

Schrijf je in bij een sportschool in Nijmegen

Een sportschool in Nijmegen is snel gevonden. Er zijn zelfs tamelijk veel sportscholen waar studenten met korting kunnen komen trainen. Ook zijn ze in de stad vaak op zeer flexibele tijden geopend. Dit betekent dat je in de late avond en vroege ochtend kunt trainen. Er zijn zelfs sportscholen die ’s nachts geopend zijn. Op iedere tijd kan je dus aan je gezondheid werken en fit blijven. Meer bewegen is goud waard, zeker nu je misschien iets minder gezond eet en minder lang slaapt.

Doe work-outs vanuit je eigen studentenkamer

Geen zin om de deur uit te gaan om te sporten? Geen probleem. Sinds corona is er veel veranderd op het gebied van sporten. Er zijn heel wat innovatieve oplossingen ontstaan, waardoor je helemaal de deur niet meer uit hoeft om fit te blijven. Ook na de ergste crisis zijn we deze oplossingen blijven gebruik. Zo sporten heel veel mensen vanuit huis. Dat kan jij ook gebruiken. Op YouTube zijn bijvoorbeeld talloze gratis work-outs te vinden die je vanaf je eigen studentenkamer kunt toepassen. Zo bespaar je ook nog eens tijd omdat je niet ergens heen hoeft te gaan. Even een half uurtje pauze tussen het studeren en ondertussen lekker in beweging komen. Wist je dat dit ook nog eens ontzettend goed is voor de productiviteit?

Eet meer groente en fruit

Het is een feit dat studenten vaak ongezonde voedingskeuzes maken. Dit komt veelal door de prijzen in de supermarkt. Ongezond eten is nu eenmaal goedkoper dan gezond eten. Een pakje noedels heb je al vanaf een euro. Sommige soorten fruit kosten al enkele euro’s. Dan lijkt de keuze snel gemaakt. Toch is het wel belangrijk dat je de nodige vitamines en mineralen binnenkrijgt. Hierdoor voel je je fitter en verhoog je je weerstand. Nodig om goed te kunnen studeren. Een goede manier om meer groente en fruit binnen te krijgen is door smoothies te maken. Deze zijn erg vullend, dus kunnen zowel een tussendoortje als maaltijd zijn. Kies eventueel voor diepvriesgroente en fruit. Dit is een stuk goedkoper en je kan hierdoor meer inslaan. Zo heb je altijd iets in huis voor een gezond en verantwoord tussendoortje.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen