Home Aangeboden artikelen Hoe kun je inbraken voorkomen?

Hoe kun je inbraken voorkomen?

Twee jaar geleden werden er maar liefst meer dan 40 duizend inbraken gepleegd in ons land. Het is logisch dat jij liever niet het slachtoffer wilt worden van zo’n criminele daad. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van diverse maatregelen waardoor je de kans op inbraak in je huis met maar liefst 90 procent kunt verlagen. In dit artikel vind je een paar tips die je zeker moet gebruiken om je woning inbraakbestendig te maken. 

Sloten

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 40 procent van de inbraken gepleegd worden zonder geweld te gebruiken. Dat betekent dat veel mensen dus hun huis verlaten zonder de deuren en ramen op slot te doen. Natuurlijk maak je het dan wel heel eenvoudig voor de inbrekers, terwijl je er ook voor zorgt dat jij je verzekering Overstappen voor je inboedel moet gebruiken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, dus het is zeker verstandig om gebruik te maken van je sloten als je je huis verlaat. Wil je nieuwe sloten kopen? Vergelijk ze dan met elkaar met behulp van een vergelijkingswebsite.

Vakantie

Het aantal inbraken in huizen piekt in juli en augustus. Dit komt natuurlijk doordat veel mensen dan op vakantie zijn. Ga je voor een langere tijd ergens anders naartoe? Laat dit dan weten aan buren die je vertrouwt. Zij kunnen vervolgens een oogje in het zeil houden tijdens je vakantie. Ook is het verstandig om geen tekenen van een leeg huis achter te laten. Doe je dit wel? Je woning is dan natuurlijk een gemakkelijk doelwit voor de inbrekers, waar ze graag gebruik van maken. Vermijd bijvoorbeeld stapels post in je huis en gazons die helemaal overwoekerd zijn. Vraag buren en/of familie om hiervoor te zorgen. 

Tuin

Daarnaast is het ook van belang om je tuin te beveiligen tegen criminelen. Vaak verstoppen de inbrekers zich namelijk in de tuin totdat de kust veilig is voor ze om je huis binnen te dringen. Hierbij maken ze met name gebruik van hoge struiken en overwoekerde bomen. Natuurlijk hoef je hierom niet alle planten in je tuin te kappen, maar het is wel verstandig om alles netjes te houden. Ook is het slim om bijvoorbeeld een hek of een schutting om je tuin te plaatsen. Hierdoor maak je het de inbrekers al wat moeilijker om toegang te krijgen tot je woning. 

Reservesleutel

Het lijkt misschien een goed idee om een ​​reservesleutel onder een bloempot of deurmat verborgen te houden voor het geval je buitengesloten wordt. In principe is dat ook wel zo, maar helaas maakt een inbreker maar al te graag gebruik van deze reservesleutel. Zo kan de crimineel immers zonder enige moeite je huis binnenkomen en allerlei spullen stelen. Het is daarom niet verstandig om een reservesleutel ergens achter te laten in je tuin. In plaats daarvan kun je de sleutel beter geven aan een buur die je vertrouwt of een familielid of vriend die in de buurt van je huis woont. Dat is een stuk veiliger! 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen