Home Aangeboden artikelen Hoe stel je de perfecte boxspring samen?

Hoe stel je de perfecte boxspring samen?

door Beddenleeuw.nl

Door een boxspring zelf samen te stellen creëer je een bed dat geheel aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren, waardoor je zorgt voor een uitstekend slaapcomfort. Er zijn tal van verschillende boxspring modellen verkrijgbaar, en elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. Het samenstellen van de beste boxspring kan hierdoor soms best een lastige opgave zijn. In de onderstaande tekst lees je meer over het samenstellen van een boxspring en lees je de verschillende stappen om zelf de perfecte boxspring samen te stellen.

Stel zelf een boxspring samen

Bekijk allereerst de diverse boxspring modellen van Beddenleeuw. Vergelijk vervolgens de diverse soorten modellen, afmetingen, kleuren en materialen. Met een breed assortiment aan verschillende bedbodems, matrassen en topdek matrassen stel je met gemak jouw persoonlijke boxspring samen.

Stap 1: Kies de matrasbodem en type matras

Om een boxspring samen te stellen is het belangrijk om eerst goed te kijken naar het type bodem van de boxspring. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gestoffeerde bodem, of een bodem zonder stoffering. Over het algemeen heeft een gestoffeerde bodem (ook wel een Scandinavische boxspring genoemd) vaak een wat luxere uitstraling. Bekijk daarnaast ook welk type matras jouw voorkeur heeft, zoals een bonellvering of een pocketveren matras.

Stap 2: Kies de gewenste afmeting

Boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo kun je kiezen uit een twijfelaar (140 x 200), een tweepersoonsbed van 160 x 200 cm of voor een exemplaar van 180 x 200 cm.

Stap 3: Kies een voet- en of hoofdbord

Een boxspring heeft vaak een voet- en hoofdbord dat zorgt voor een luxe uitstraling. Ook biedt een hoofdbord extra comfort. Een voet- en of hoofdbord neemt echter meer ruimte in beslag en is daardoor niet altijd voor elke slaapkamer geschikt. Zorg ervoor dat je jouw slaapkamer (en deur) altijd goed opmeet voordat je jouw boxspring samenstelt.

Stap 4: Vergelijk materialen en kleuren

Kies een boxspring dat aansluit bij uw interieur en persoonlijke voorkeuren. Boxsprings zijn verkrijgbaar in tal van verschillende materialen en kleuren. Hierdoor vindt je altijd een exemplaar dat aansluit bij de stijl van jouw slaapkamer.

Stap 5: Kies een topmatras

Indien je extra comfort wilt kun je kiezen voor een topmatras. Hiermee maakt je jouw boxspring helemaal compleet. Topdek matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hierdoor vindt je altijd een geschikt topmatras voor het creëren van de gewenste slaappositie en een uitstekend slaapcomfort.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen