Home Aangeboden artikelen Klein slaapkamertje? Zo laat je ‘m groter lijken

Klein slaapkamertje? Zo laat je ‘m groter lijken

door Action

Veel mensen zullen het herkennen: het probleem van een klein slaapkamertje. Je zou dolgraag een wat grotere kamer willen hebben, maar het huis biedt die mogelijkheden nu eenmaal niet. Gelukkig zijn er wat trucjes waarmee je je slaapkamer wat groter kunt laten lijken. Dat geeft je meteen al een heel ander gevoel.

Kleurkeuze en verlichting

Lijkt je kamer klein? Dan kan dat best eens komen door een verkeerde kleur op de muur of door verkeerde verlichting te gebruiken. Wanneer je lampen verlichting gaat uitzoeken, is het belangrijk dat deze past bij je kamer. Strategisch licht plaatsen zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. Je kunt bijvoorbeeld beter wandlampen ophangen of spotjes gebruiken dan een staande lamp neerzetten: zo houd je vloerruimte vrij. Met meerdere lichtbronnen kun je schaduwen minimaliseren.

Je kunt je kamer ook groter laten lijken door te kiezen voor andere kleuren op de muren en het plafond. Wit, zachte pasteltinten en andere lichte, neutrale kleuren kunnen zorgen voor een gevoel van ruimte. Daardoor voelt de ruimte een stuk groter aan. Fijn, nietwaar?

Wanddecoratie voor meer sfeer

Ga je aan de slag met wanddecoraties om wat sfeer aan je kamer toe te voegen? Doe dat dan met beleid. Denk van tevoren al na waar je de decoratie wilt plaatsen en welk effect dat gaat hebben op je kamer. Een slim idee is bijvoorbeeld een spiegel op te hangen. Die zorgt voor reflectie van het licht, en geeft je een illusie van diepte en openheid. Een grote spiegel tegenover een raam plaatsen is handig om het visuele effect van een grotere ruimte te bereiken.

Bij veel winkels vind je tegenwoordig handige, slimme wanddecoratie voor in de slaapkamer die niet te veel plaats innemen. Zo voeg je toch je eigen stijl toe, terwijl het geen ruimte in je slaapkamer kost.

Werken met slimme opbergruimtes

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk rommel in je slaapkamer zichtbaar hebt. Kies voor slimme opbergruimtes, zodat je de vloer vrij houdt. Zwevende planken en wandgemonteerde kasten kunnen je daarbij helpen. Ook zijn multifunctionele meubels handig om te hebben: een bureau met laatjes bijvoorbeeld, of een bed met opberglades.

Zorg ervoor dat je de ruimte zo georganiseerd en opgeruimd mogelijk houdt. Houd bijvoorbeeld de vloer en de gangpaden open. Zo zorg je voor een goede doorstroming van het licht in de kamer. Op die manier lijkt je kamer direct al groter. Een opgeruimde kamer doet werkelijk wonderen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen