Home Aangeboden artikelen Loungeset kopen? Volg deze tips!

Loungeset kopen? Volg deze tips!

door Vdgarde.nl

Droom jij ook van een heerlijke tuin waar je altijd tot rust kunt komen? Dan helpt een loungeset om deze droom waar te maken. Op een loungeset kun je namelijk lekker languit liggen, eventueel met een hapje en een drankje erbij. Heb je nog geen loungeset in je tuin staan, maar ben je daar wel nog naar op zoek? Lees dan snel verder, want hieronder delen we een aantal tips. Volg deze op om een miskoop tot het minimum te beperken, zodat jij bij de eerstvolgende zonnestraaltjes ook maximaal kunt genieten in je tuin.

Ruimte bepalen

Als eerste stap moet je te weten komen hoeveel ruimte je eigenlijk hebt om een loungeset neer te zetten. Meet dus je terras of een andere gedeelte van de tuin op waar de loungeset uiteindelijk op moet komen te staan. Met deze afmetingen bij de hand kun je veel gerichter gaan zoeken en voorkom je dat je een veel te grote of juist te kleine loungeset bestelt. 

Hoeveel zitplaatsen?

Nu je de maximale afmetingen van de loungeset hebt bepaald, kun je gaan nadenken over hoeveel zitplaatsen je eigenlijk nodig hebt. Dat je ruimte hebt voor een loungeset voor zes personen betekent namelijk niet automatisch dat je ook echt voor een zespersoons exemplaar moet gaan. Misschien heb je aan een vierpersoons loungeset ook al voldoende en dan kun je er eventueel een losse chaise longue of inklapbare tuinstoelen bij kopen. 

Loungeset of toch liever een tuinset?

Een typische loungeset bestaat uit een bank en een salontafel. Hier kun je lekker op relaxen, maar een uitgebreid diner houden is weer wat lastiger. Wil je toch af en toe rechtop in de tuin kunnen zitten, met een bord eten op tafel? Dan kun je ook kiezen voor een lounge dining set. Zoals de naam al verklapt, is dit een combinatie tussen een loungebank en een tuinset. Het tafeltje is dus wat hoger dan een salontafel en de stoelen zitten ook iets hoger dan de loungebank. Wel hebben de stoelen nog steeds van die heerlijke zachte kussens zoals je dat van een loungebank zou verwachten. Een lounge dining set is dus perfect voor als je eerst uitgebreid wilt eten en daarna gaat uitbuiken.

Materiaalkeuze loungeset

Loungesets worden gemaakt in verschillende soorten materiaal. Waarschijnlijk ben je wel bekend met de wicker loungeset. Wicker is een gevlochten kunststof en het uiterlijk heeft wel iets weg van riet. Wicker is weersbestendig, licht van gewicht en makkelijk schoon te maken met een sopje. Daarnaast bestaan er ook loungesets gemaakt van aluminium. Dit lichtgewicht materiaal is voorzien van een speciale laag waardoor het weersbestendig is en niet zal roesten. Verder kun je ook voor een houten loungeset gaan. Hout heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling, maar is wel iets zwaarder vergeleken met wicker of aluminium. 

Vorm loungeset

Tenslotte valt er ook veel te kiezen qua vorm. Loungesets kunnen bijvoorbeeld een L-vormige bank hebben, maar er bestaan ook loungesets met twee losse banken of één bank en één stoel die je zelf op een gewenste plek kunt zetten. Heb je minder ruimte, dan is aan te raden om voor losse elementen te kiezen. Deze nemen namelijk in het algemeen minder ruimte in beslag dan een L-vormige of U-vormige loungeset.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen