Home Aangeboden artikelen Reis met gemoedsrust: de voordelen van doorlopende reisverzekeringen

Reis met gemoedsrust: de voordelen van doorlopende reisverzekeringen

door Seeders Amsterdam

De gemiddelde student vindt het leuk om letterlijk zijn grenzen te verleggen. Als dit ook voor jou geldt, grijp je iedere mogelijkheid misschien aan om op reis te gaan in het buitenland. Staat er binnenkort weer een reis op het programma? Dan wil je ongetwijfeld met gemoedsrust reizen. Een doorlopende reisverzekering kan je hierbij helpen. Helaas zien veel studenten dit (nog) niet en kiezen ze vaak voor de kortlopende verzekering. Om jou te overtuigen voor een doorlopende reisverzekering te kiezen, hebben we hier de voordelen van deze verzekering op een rijtje gezet.

1. Je bent het hele jaar door verzekerd

We beginnen direct met één van de grootste voordelen, want met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Het maakt in dat geval niet uit of je ruim van tevoren een reis boekt of last minute besluit om ergens heen te gaan. Doordat je elke maand premie betaalt, loopt de verzekering het hele jaar door. Naast reizen en vakanties ben je ook verzekerd voor dagjes en weekendjes weg. Als je binnen Nederland een tripje maakt en hier een overnachting bij boekt, valt dit ook binnen de dekking van een doorlopende reisverzekering.

2. Vergeten is verleden tijd

Heb je een kortlopende reisverzekering? Dan dekt deze slechts één specifieke vakantie of reis. De verzekering gaat in op de dag dat je vertrekt en eindigt op de dag dat je weer thuiskomt. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien handig, maar je moet voor elke vakantie, reis of uitstapje opnieuw een reisverzekering afsluiten. Omdat je vaak al druk genoeg bent met de voorbereidingen, is de kans aanwezig dat een reisverzekering afsluiten erbij inschiet. Als je dit te laat ontdekt, ben je niet goed verzekerd tijdens je reis of vakantie.

3. Op de lange termijn ben je vaak goedkoper uit

Veel studenten gaan meerdere malen per jaar op vakantie of een weekendje weg. Als dit ook voor jou geldt, ben je vaak goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Heb je voorheen telkens een kortlopende reisverzekering afgesloten voor iedere trip? Tel de premies hiervan dan eens bij elkaar op en zet hier de premie van een doorlopende reisverzekering tegenover. Waarschijnlijk heb je onnodig veel betaald. Zonde, want als student kun je je geld vast en zeker beter besteden.

4. Je bespaart tijd en moeite

Wie een doorlopende reisverzekering afsluit, hoeft hier in principe maar één keer tijd en moeite in te steken. Je vergelijkt verzekeraars met elkaar en bepaalt uiteindelijk op basis van de dekking en de premie die je afsluit. Bij een kortlopende reisverzekering herhaalt dit proces zich telkens als je deze verzekering afsluit. Geef je de voorkeur aan een doorlopende reisverzekering? Dan bespaar je flink wat tijd en moeite.

5. Kies je eigen dekking

Een vijfde en laatste voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je grotendeels zelf bepaalt hoe je verzekering eruit komt te zien. Je kunt deze verzekering namelijk uitbreiden met één of meer aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld de persoonlijke bezittingen die je meeneemt op reis meeverzekeren of je aanvullend verzekeren voor geneeskundige kosten die je maakt in het buitenland en die niet door je zorgverzekeraar vergoed worden. Veel mensen breiden een doorlopende reisverzekering bovendien uit met een annuleringsverzekering. Je bent dan ook verzekerd als je reis onverwachts niet door kan gaan of je deze eerder af moet breken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen