Home Aangeboden artikelen 3 tips voor het kiezen van de juiste vloer

3 tips voor het kiezen van de juiste vloer

door coatingvloer.nl

De vloer vormt de basis van elk interieur en heeft een aanzienlijke invloed op de uitstraling, het comfort en de functionaliteit van een ruimte. Het kiezen van de juiste vloer is daarom een belangrijke beslissing bij het inrichten of renoveren van je huis. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je hier direct allerlei verschillende vragen over hebt, hebben wij een aantal tips voor je. We snappen namelijk heel goed dat het uitzoeken van de juiste vloer niet zomaar iets is. Los van het feit dat het een flinke investering is, moet je er ook jarenlang tegenaan kijken. Je kunt er dus beter een nachtje langer over slapen, dan dat je straks spijt hebt van je keuze. Dus sta je op het punt een nieuwe vloer te laten leggen, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om hierin mee te nemen.

De functie van de vloer

Het is nogal een verschil of je op zoek bent naar een vloer voor de woonkamer, een bedrijfshal of voor op de zolder. Bepaal dus eerst welke functie de vloer heeft, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken. Zo is het voor de woonkamer belangrijk om goed te kijken naar hoe de vloer eruit ziet, maar ook naar praktische zaken zoals onderhoud en krasbestendigheid. Een vloer in een huis met 2 kinderen heeft natuurlijk veel meer te verduren dan wanneer je met zijn tweetjes bent. De keuze voor gietvloer is dan vaak wel vanuit prijstechnisch oogpunt de meest verstandige. Als we kijken naar de gietvloer prijs ten opzichte van een PVC vloer, dan ben je op lange termijn goedkoper uit met een gietvloer. Door de langere levensduur heb je namelijk veel minder snel een nieuwe vloer nodig. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit ideaal is.

Wat heb je te besteden?

In het verlengde van de functie van de vloer speelt ook het budget een belangrijke rol. Zo is het logisch dat je voor de woonkamer een ander budget hebt, dan voor een zolder waar bijna niemand komt. Stel dat je op zoek bent naar een gietvloer voor in je woonkamer, dan is het wel goed om vooraf even te kijken met welke kosten je rekening moet houden. Wat we namelijk vaak zien, is dat mensen een bepaald budget in hun hoofd hebben, maar niet goed nadenken over de andere ruimtes in het huis. Als je het ons vraagt, kun je beter kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige gietvloer voor de woonkamer en de bovenverdieping en zolder wat minder, dan dat je op iedere verdieping kiest voor wat mindere kwaliteit, maar wel overal hetzelfde hebt liggen.

Ga voor tijdloos

Het inrichten van een huis is ontzettend leuk, maar niet op het moment dat je een vloer hebt die nadrukkelijk aanwezig is. Het is daarom ook veel verstandiger om te kiezen voor een tijdloze vloer, zodat je hier eigenlijk tot in lengte van jaren alle kanten mee op kunt. Zo is een coatingvloer hiervoor bij uitstek geschikt. Deze vloeren zijn in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar en hebben een lange levensduur. Dus stel dat jij je interieur iedere 5 jaar volledig op de schop wilt gooien, dan gooit een te opvallende vloer in ieder geval geen roet in het eten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen