Home Aangeboden artikelen Vier koningsdag in Nijmegen

Vier koningsdag in Nijmegen

door Vlaggenclub.nl

Als je dit jaar koningsdag in Nijmegen viert, ben je verzekerd van een gezellige dag. Er is namelijk van alles te doen in deze mooie stad in het oosten van het land. Of je nou van plan bent om de hele dag over de vrijmarkt te struinen of liever geniet van de verschillende podia met live muziek, in Nijmegen is er voor ieder wat wils. Om deze dag zo goed mogelijk te benutten, is een goede voorbereiding wel zo handig. In dit artikel geven wij je de beste tips voor het vieren van koningsdag in Nijmegen. Vergeet vooral niet om je outfit op te vrolijken met de leukste oranje accessoires en haal een aantal vlaggen voor koningsdag van Vlaggenclub.nl in huis. Lees dus snel verder om goed voorbereid op pad te gaan!

Vrijmarkt

In Nijmegen is het tijdens koningsdag volop genieten van de gezellige vrijmarkten. Op deze dag kun je heerlijk op je gemak de markten afstruinen en op zoek gaan naar leuke tweedehands spullen. Een van de bekendste markten in Nijmegen is de Goffert Markt. Hier is de vrijmarkt in volle gang tussen 10:00 en 16:00 uur en is tevens het grootste evenement in de Gemeente Nijmegen. Voor jong en oud zijn er diverse activiteiten te vinden, van een poppenkast en draaimolen voor de kleintjes tot een 27 meter lange stormbaan en klimwanden voor de wat oudere kinderen. Ook live muziek en lekker eten en drinken ontbreken niet op deze markt. Ben je op zoek naar een vrijmarkt speciaal voor kinderen? Dan zijn de markten in het Truus Mastpark en op het sportterrein van voetbalvereniging DVOL een aanrader. Hier kunnen kinderen hun eigen spulletjes verkopen en op zoek gaan naar nieuwe schatten. Ook het winkelend publiek kan op koningsdag in Nijmegen terecht. De winkels in het centrum zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur en wellicht hebben ze zelfs een speciale koningsdag sale. Kortom, er is voor ieder wat wils tijdens koningsdag in Nijmegen.

Dansjes en deuntjes

Liever genieten van live muziek en de dag dansend door brengen? Als je op zoek bent naar livemuziek, dan moet je zeker een kijkje nemen bij het Kings & Queens Festival op het NYMA-terrein. Hier worden verschillende artiesten gepresenteerd en kun je dansen op de lekkerste beats. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan Oranjepop in het Hunnerpark. Hier vind je de beste livemuziek en heerst altijd een gezellige sfeer. Zowel opkomende bands als bekende namen betreden het podium, dus er is voor ieder wat wils. Ook op pleinen zoals de Grote Markt zullen podia staan, dus bekijk het programma voordat je de stad in gaat om jouw favoriete artiest niet te missen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen