Home Aangeboden artikelen Waar moet je op letten bij de aankoop van een stofzuiger zonder zak?

Waar moet je op letten bij de aankoop van een stofzuiger zonder zak?

door Trustfactory

Er zijn maar weinig mensen die het huishouden echt leuk vinden. Veel mensen doen de klusjes in en rond het huis met gepaste tegenzin en proberen de werkzaamheden op allerlei manieren eenvoudiger te maken. Het is met goede reden dat vaatwassers, drogers en andere huishoudelijke apparaten zo ontzettend populair zijn. Ook stofzuigen is op allerlei manieren makkelijker te maken. Zo kun je in plaats van een ‘traditionele’ stofzuiger kiezen voor een stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger is eenvoudig te legen én bespaart je het gedoe en het geld van stofzuigerzakken. Bovendien is dit type stofzuiger energiezuiniger en makkelijker in gebruik. Wij geven enkele tips voor de aankoop van een stofzuiger zonder zak.

1. Handzaamheid

Ongeacht welk type stofzuiger je koopt, is het altijd raadzaam om het model even uit te proberen. Lang niet alle stofzuigers zijn namelijk even handzaam en praktisch. Stofzuigen is al best een lastig en tijdrovend klusje en als het apparaat dan ook nog eens te zwaar is of niet makkelijk meekomt, wordt het wel erg uitdagend. Voel dus hoe de stofzuiger in de hand ligt, hoe deze rolt en hoe zwaar deze is. Doe je een online aankoop en kun je het apparaat niet testen? Lees dan zeker enkele consumentenreviews voor je tot een aankoop overgaat.

2. Reservoirvolume

Als je kiest voor een stofzuiger zonder zak wil je uiteraard wel een apparaat met flink wat reservoirvolume. Niet zo irritant als een stofzuigerreservoir dat snel vol zit. Er zijn flinke verschillen tussen verschillen stofzuigers. De beste stofzuigers kunnen wel een reservoir van 3 liter hebben, maar sommige stofzuigers hebben een volume van 1 tot 2 liter. Dat is een aardig verschil en kan het gemak tijdens het schoonmaken erg beïnvloeden.

3. Efficiëntie

Lang niet alle stofzuigers zijn even goed. Sommige stofzuigers zijn prima voor een snelle klus, maar maken niet echt goed schoon. Als je last hebt van allergieën of huisdieren hebt, is het belangrijk om een stofzuiger te hebben die ook kleine deeltjes en haren opzuigt. Kijk daarom goed naar de eigenschappen van de stofzuiger. Is deze geschikt voor hardnekkig vuil, heeft het een allergie-filtersysteem en is het geschikt voor huisdieren? Laat dit allemaal meewegen in jouw oordeel, vooral als je zelf last hebt van allergieën.

4. Zuigkracht

Er zijn veel verschillende soorten stofzuigers zonder zak en het mechanisme dat het stofzakloos zuigen mogelijk maakt, kan ook verschillen. Let er daarom goed op dat je een stofzuiger koopt die niet aan zuigkracht verliest wanneer het reservoir vol begint te raken. Er zijn namelijk apparaten die aanzienlijk minder goed hun werk doen wanneer ze al wat stof hebben verzameld. Daar heb je natuurlijk vrij weinig aan.

5. Geluidsniveau van de stofzuiger

Stofzuigers zijn doorgaans lawaaimachines. Als je gaat stofzuigen houd je hier rekening mee, maar het is natuurlijk wel prettig om een stofzuiger aan te schaffen die iets minder heftig in geluid is. Een stofzuiger zonder zak is wel wat luider dan een reguliere stofzuiger, maar er zijn grote onderlinge verschillen. Let daarom bij de aankoop van een stofzuiger op het geluidsniveau. Veel stofzuigers zitten qua niveau tussen de 70 en 80 dB. Apparaten onder de 72 dB worden getypeerd als stille apparaten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen