Home Aangeboden artikelen Waarom kiezen voor een gietvloer?

Waarom kiezen voor een gietvloer?

door G-vloeren

Een gietvloer is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en stijlvolle vloer. Logisch, want deze vloeren hebben niet alleen een mooie uitstraling, maar ook een lange levensduur. Het is dus ook niet voor niets dat veel bedrijven ook kiezen voor het laten leggen van een gietvloer, met name omdat dit op de lange termijn ook financieel een stuk interessanter is, dan wanneer je kiest voor laminaat, PVC of zelfs hout. Omdat vooral voor thuis niet altijd het voordeel van een gietvloer wordt ingezien, vertellen wij je graag waarom het kiezen van een gietvloer juist voor thuis een absolute aanrader is.

Wat is een gietvloer precies?

De meesten van ons zullen wel weten wat een gietvloer is. Toch zien we dat dit lang niet bij iedereen het geval is. Daarom leggen we je graag in het kort nog even uit wat dit voor soort vloer is. Een gietvloer is een naadloze vloerafwerking die wordt aangebracht door verschillende lagen vloeibaar materiaal over de ondergrond te gieten. Dit materiaal kan bestaan uit verschillende componenten, zoals epoxy, polyurethaan of zelfs cement. Na uitharding ontstaat er een strakke en egale vloer met een moderne uitstraling. Deze wordt voorzien van een extra coating, zodat de vloer bestand is tegen krassen en andere beschadigingen.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Wanneer je kiest voor een gietvloer, dan heeft dit ontzettend veel voordelen. Allereerst zijn deze vloeren onderhoudsvriendelijk, wat je een hoop tijd en ook irritatie scheelt weten we uit ervaring. Doordat deze vloeren volledig naadloos zijn, kunnen vuil en stof zich niet ophopen, waardoor schoonmaken een stuk makkelijker en ook sneller is. Bovendien is een gietvloer ook waterdicht en vloeistofdicht, wat het ook geschikt maakt voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes, zoals binnen bedrijven. Wat ook een bijkomend voordeel is, is dat ze slijtvast zijn en daardoor duurzamer. Wat we vaak zien, is dat de meeste gietvloeren van G-vloeren ook na een aantal jaren nog geen kras of beschadiging hebben en dus als nieuw lijken. Dit maakt een gietvloer dus de perfecte vloer voor in de woonkamer of in openbare gebouwen.

Met welke kosten moet je rekening houden?

We zijn en blijven Nederlanders, het is dus ook heel logisch dat jij je afvraagt wat een gietvloer nu eigenlijk kost. Als we kijken naar de gemiddelde prijs, dan moet je voor een epoxy gietvloer rekening houden met een prijs van tussen de 40 en 70 euro per vierkante meter. Kies je voor een PU gietvloer, dan ga je al snel richting de 80 euro per vierkante meter en betaal je voor een betonlook gietvloer ook ongeveer tussen de 40 en 70 euro per vierkante meter. De reden dat de bedragen best wel uiteen liggen, heeft te maken met het feit dat de daadwerkelijke prijs wordt bepaald door meerdere factoren. Een grotere ruimte is in verhouding goedkoper per vierkante meter, dan dat je een kleine ruimte laat voorzien van een gietvloer. Daarnaast speelt ook de afwerking en dikte een belangrijke rol en is het dus in vrijwel alle gevallen maatwerk.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen