Home Aangeboden artikelen Waarom voor SAP Business One kiezen?

Waarom voor SAP Business One kiezen?

door Logres

SAP Business One is een van de bekendste ERP softwareprogramma’s wereldwijd. Waarom is dit programma zo geliefd? In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Complete oplossing

Niets zo vervelend als verschillende softwaresystemen naast elkaar gebruiken. Er gaat veel tijd, moeite en geld in zitten om alles goed samen te laten werken. En een groot systeem op maat laten maken voor je hele bedrijf? Dan lopen de kosten al snel op.

SAP Business One is hier de oplossing voor. Het biedt een compleet systeem voor je hele bedrijf. In welke branche je ook actief bent.

Het ERP-systeem is standaard uitgerust met modules voor onder andere je:

 • Inkoop
 • Voorraadbeheer
 • Productie
 • Distributie
 • Financiën
 • Verkoop
 • Administratie
 • Klantenservice

Mist er iets in de basis functionaliteiten van SAP Business One? Dan kan je die eenvoudig uitbreiden met een van de honderden add-ons.

Onderdelen op maat

Heb je voor je bedrijf toch een functionaliteit nodig die nog niet beschikbaar is? Dan kunnen er modules op maat toegevoegd worden. Hier kan je SAP Business One partner je bij helpen.

Zelf je partner kiezen

Over SAP Business One partners gesproken: die kan je zelf kiezen. Zo combineer je het gemak van een groot wereldwijd systeem, met de persoonlijke ondersteuning van een partner waarbij je geen nummertje bent.

Wil je een ERP partner die de tijd neemt om jouw bedrijf te leren kennen en je een advies op maat geeft? Neem dan eens contact op met Logres.

Aanpassen aan jouw bedrijf

SAP Business One is ontzettend flexibel. Niet alleen omdat je allerlei functionaliteiten kan toevoegen of juist weglaten. Je kan ook de verschillende schermen zelf aanpassen.

Je kan bijvoorbeeld zelf:

 • velden maken;
 • knoppen maken;
 • benamingen wijzigen;;
 • jullie eigen intranet in het systeem tonen
 • informatie van internet in het systeem tonen.

Dankzij deze flexibiliteit kan je SAP Business One aanpassen aan de huidige manier van werken in je bedrijf. Dat maakt het niet alleen makkelijker voor je medewerkers om SAP Business One onder de knie te krijgen, het helpt ook om je medewerkers enthousiast te maken voor het nieuwe systeem. Of in ieder geval de weerstand te verminderen, als enthousiasme net iets te veel gevraagd is.

Gebruiksgemak

Bij de vormgeving van de schermen is veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak. Waar het kan, worden de schermen zoveel mogelijk hetzelfde gehouden. Zo vind je als nieuwe gebruiker makkelijk je weg. Ook zit SAP Business One heel logisch in elkaar. Het is vrijwel vanzelf duidelijk waar je op moet klikken.

Mobiel gebruik

SAP Business One is ook toegankelijk buiten de kantooromgeving via mobiele apps of via de SAP Business One Web Client in de browser. Handig voor medewerkers die buiten de deur werken, zoals salesmensen en servicemonteurs.

Bang dat zo’n systeem traag werkt via mobiel internet? Niet nodig. SAP Business One heeft een database die ook offline beschikbaar is, wat de boel een stuk sneller maakt.

Wereldwijd zakendoen

Zuster- of dochterbedrijven in het buitenland? Dan heeft SAP Business One nog een groot voordeel. Het is een wereldwijd softwareprogramma dat door MKB-bedrijven in meer dan 170 landen gebruikt wordt. Qua talen is de keuze dan ook ruim: je kan kiezen uit 27 verschillende talen.

Doe je zaken in verschillende landen? Dan kan je verschillende talen gebruiken in hetzelfde systeem. Het verschilt dan per werknemer of afdeling in welke taal de schermen worden weergegeven.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen