Home Aangeboden artikelen Warm de winter door met dubbelglas

Warm de winter door met dubbelglas

door Glaswebwinkel

We hebben al een hele tijd te maken met een enorme stijging van de energieprijzen. Om deze reden willen veel mensen hun huis zo goed mogelijk isoleren, zodat ze in de winter er ook lekker warm bij zitten en niet veel hoeven te stoken. Een manier om je huis van extra isolatie te voorzien, is door dubbelglas van Glaswebwinkel te installeren. We vertellen je alles wat je moet weten over dubbelglas in huis!

Wat is dubbelglas eigenlijk?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, bestaat dubbelglas uit twee glasplaten met daartussen een luchtdichte ruimte. De ruimte tussen de glasplaten wordt ook wel spouw genoemd en zorgt voor isolatie. Er is een verschil tussen ‘gewoon’ dubbelglas en HR++ glas. Bij gewoon dubbelglas zit er lucht tussen de glasplaten, maar bij HR++ zit argongas en dit zorgt voor extra veel isolatie. Dubbelglas kun je eigenlijk overal in het huis toepassen. Het is dan ook geschikt voor kozijnen van allerlei soorten materiaal, of het nu van kunststof, hout, aluminium of staal is. Een mooi moment om dubbelglas te installeren is als je raamkozijn aan vervanging toe is, want dan kun je meteen voor nieuwe kozijnen met dubbelglas kiezen.

Dubbelglas kent veel voordelen

De voornaamste reden waarom je voor dubbelglas zou moeten kiezen, is vanwege de isolerende eigenschappen. Je hoeft dan minder hard te stoken en dus bespaart dit geld op de energierekening. Zeker in de huidige tijden is dit een groot pluspunt. Je woning krijgt dan ook meteen een hoger energielabel, wat weer gunstig is voor de waarde van het huis. Verder zorgt dubbelglas er ook voor dat je minder last van geluiden buiten hebt. Als je dus bijvoorbeeld aan een drukke weg woont, dan zul je met dubbelglas met een extra brede spouw minder geluidsoverlast van het verkeer ervaren.

Op maat bestellen

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen van dubbelglas? Dan kun je alles makkelijk en snel op maat laten maken bij Glaswebwinkel. Je kiest bijvoorbeeld zelf hoe groot de spouw tussen de twee glasplaten moet zijn. Met een bredere spouw zit er dus ook meer lucht tussen de glasplaten, wat resulteert in een betere isolatie. Wil je een extra goede isolatie, dan kun je ook voor HR++ glas kiezen. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, wordt de spouw dan gevuld met argongas. Verder kun je natuurlijk tot op de millimeter aangeven wat de hoogte en breedte moet zijn van het dubbelglas en dan wordt alles netjes op maat gesneden. Eventueel bestel je er ook een montagekit bij, zodat je het meteen zelf kunt installeren.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen