Home Aangeboden artikelen Wat als je je bedrijfshypotheek niet op tijd kunt aflossen?

Wat als je je bedrijfshypotheek niet op tijd kunt aflossen?

door Seeders Amsterdam

Veel ondernemers gebruiken een zakelijke hypotheek om een bedrijfspand te kopen. Zo’n lening vertoont veel overeenkomsten met een hypotheek die je afsluit als je een huis koopt. Toch zijn er ook verschillen. Zo hoef je een bedrijfshypotheek bijvoorbeeld niet volledig afgelost te hebben aan het einde van de looptijd. Hoewel zo’n lening een looptijd van tien jaar heeft, is het aflosschema gebaseerd op twintig jaar. Als je de hypotheek na twintig jaar niet volledig hebt afgelost, heb je twee opties: het openstaande bedrag in één keer afbetalen of de lening herfinancieren. Als je niet voldoende geld hebt om het bedrag af te lossen, heb je een zakelijke lening voor je bedrijfspand hypotheek nodig. In deze tekst vertellen wij je hier alles over.


Wat is herfinancieren precies?

Lukt het je niet om de hypotheek op je bedrijfspand binnen de looptijd af te lossen? Dan betekent dit niet dat je het resterende bedrag niet meer hoeft te betalen. Een geldverstrekker wil immers het volledige bedrag terug dat je geleend hebt. Sommige ondernemers zijn financieel in staat om het openstaande bedrag in één keer terug te betalen, maar dit lukt lang niet iedereen. Wanneer je hier niet de financiële middelen voor hebt, herfinancier je jouw zakelijke hypotheek.

Herfinancieren klinkt misschien ingewikkeld, maar het is een stuk makkelijker dan het lijkt. In feite sluit je namelijk gewoon een nieuwe lening af om de bestaande lening af te lossen. Dit is een aanpak die veel gebruikt wordt door ondernemers die een bedrijfshypotheek niet binnen de looptijd af kunnen lossen. Door een zakelijke financiering af te sluiten, ben je namelijk van de hypotheek verlost. Denk overigens niet dat je ook van jouw betalingsverplichtingen af bent, want je hebt een nieuwe lening afgesloten. Deze moet je binnen de afgesproken looptijd aflossen.


Dit moet je weten over een zakelijke lening

Als het je niet gaat lukken om een bedrijfshypotheek binnen de looptijd af te lossen, overweeg je misschien een zakelijke lening af te sluiten. Voordat je dit doet, raden wij je aan je eerst te verdiepen in deze financieringsvorm. Op deze manier weet je namelijk waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Wanneer je voor een zakelijke lening kiest, stort een geldverstrekker het bedrag dat je wilt lenen in één keer op jouw zakelijke rekening. Hierdoor kun je het geld gebruiken om de zakelijke hypotheek af te lossen. Net als bij een bedrijfshypotheek los je ook bij een zakelijke lening iedere maand een deel van het geleend bedrag af. De hoogte van dit bedrag hangt af van de looptijd en rente.


Vraag online een zakelijke lening aan

Ben je ervan overtuigd dat het afsluiten van een zakelijke lening de beste manier is om de hypotheek op jouw bedrijfspand af te lossen? Dan wil je misschien vandaag nog een aanvraag indienen. Doordat je bij de meeste geldverstrekkers online een zakelijke lening aan kunt vragen, kun je dit op ieder gewenst moment doen. Om niet onnodig veel tijd aan het aanvraagproces kwijt te zijn, raden wij je aan de jaarrekening en transactiedata van jouw bedrijf bij de hand te hebben. In dat geval kost een zakelijke lening aanvragen je slechts een paar minuten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen