Home Aangeboden artikelen Wat is krijtverf?

Wat is krijtverf?

door Verf4all.nl

Krijtverf staat bekend om haar matte en poederige effect. U krijgt hierdoor een chique resultaat die perfect past bij een warm, klassiek, romantisch of vintage interieur. Bent u benieuwd wat krijtverf precies is en wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan snel verder.

Wat is krijtverf?

Krijtverf is een verfsoort waar – zoals de naam al doet vermoeden – krijt aan toegevoegd is. Het krijt zorgt voor een authentiek, mat en poederig effect. Krijtverf heeft hierdoor een vintage look die goed past bij verschillende woonstijlen. Het leuke aan krijtverf is dat u het zowel voor muren en plafonds als voor meubelstukken kunt gebruiken. Zo geeft u uw interieur binnen een handomdraai een nieuwe uitstraling.

Tip: painting the past verf is een krijtverf die is gebaseerd op de verf van vroeger, maar wel voldoet aan alle gebruikerseisen van nu. Zo is de verf slijtvast, omgevingsvriendelijk, makkelijk te verwerken, overschilderbaar en goed te reinigen.

Wat zijn de voordelen van krijtverf?

Krijtverf heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het krijt ervoor dat een muur, plafond of meubelstuk een goed dekkende kleur krijgt, maar wel kan blijven ademen. De kans op vochtproblemen is hierdoor aanzienlijk kleiner. Een ander voordeel is dat krijtverf makkelijk aan te brengen is, eenvoudig schoon te maken is en probleemloos kan worden overgeschilderd als u een nieuwe kleur wenst.

Doordat krijtverf geschikt is voor muren en meubelstukken én verkrijgbaar is in allerlei kleuren, zijn de opties eindeloos. Verf een muur in een zachte kleur die perfect past bij een romantisch interieur of babykamer of kies juist voor een opvallende kleur waarmee u een meubelstuk een compleet andere look geeft!

Tip: hoewel krijtverf bekend staat om haar matte afwerking, is er ook een variant te koop met een zachte eiglans. Het effect van de verf is hierdoor iets subtieler en zachter.

Wat zijn de nadelen van krijtverf?

Het grootste nadeel van krijtverf is dat er vrij snel vlekken en krassen in kunnen ontstaan. Het is dus belangrijk om te werken in een schone ruimte en de muur, het plafond of het meubelstuk zorgvuldig te ontvetten voordat u aan de slag gaat. Een andere oplossing is om gebruik te maken van een verfsoort zoals Painting the Past. Deze krijtverf is namelijk – in tegenstelling tot gewone krijtverf – wel makkelijk te verwerken en slijtvast. Krijtverf heeft hierdoor nagenoeg geen nadelen meer en is een leuke variatie op allerlei andere verfsoorten en technieken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen