Home Aangeboden artikelen Wat kost een laadpaal thuis?

Wat kost een laadpaal thuis?

door 50five.com

Als je een elektrische auto hebt, is het handig om ook een laadpaal thuis te hebben. Zo kun je altijd bijladen wanneer het nodig is en hoef je niet naar een openbare laadpaal te gaan. Er zijn verschillende aanbieders van laadpalen en de kosten hiervan verschillen ook per aanbieder. In dit artikel geven we je meer informatie over de kosten van een laadpaal thuis.

EVBox laadstation

EVBox is een bekende aanbieder van laadpalen in Nederland. Het bedrijf biedt verschillende type laadpalen aan, waaronder de EVBox Elvi. Dit is een compacte en lichtgewicht laadpaal die makkelijk te installeren is. De paal is geschikt voor elk type elektrische auto en kan tot 7 kW leveren. 

De EVBox Elvi is een populaire keuze onder EV-rijders vanwege het compacte formaat, de eenvoudige installatie en het lage prijskaartje. De EVBox Elvi is een laadpaal die geschikt is voor het opladen van elektrische auto’s met een laadvermogen tot 11 kW. De paal is voorzien van een Type 2-aansluiting en kan worden aangesloten op een standaard 230 volt stopcontact. De EVBox Elvi is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder een uitvoering met een snoerlengte van 10 meter. 

De prijs van het EVBox Elvi laadstation begint vanaf zo’n €849,00, inclusief BTW, hier komen echter nog wel de installatie kosten bovenop en deze zijn afhankelijk van jouw situatie. 

Kosten van een laadpaal thuis

De kosten van een laadpaal thuis hangen af van verschillende factoren, zoals het type paal, de capaciteit ervan en of je zelf gaat installeren of dit door een professional laten doen. Als je kiest voor een simpele paal met een lage capaciteit, dan starten de kosten vanaf zo’n €500,00. Een duurdere en hoogwaardigere paal kan oplopen tot wel €2000,00. Als je ervoor kiest om de paal door een professional te laten installeren, dan moet je hier nog ongeveer €500,00 bovenop rekenen. 

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type paal en het vermogen ervan. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Conclusie

Als je elektrisch wilt gaan rijden, is het handig om ook een laadpaal thuis te hebben. Er zijn verschillende aanbieders van laadpalen en de kosten hiervan verschillen per aanbieder. EVBox biedt bijvoorbeeld het EVBox Elvi laadstation aan voor €849,00. De kosten van een laadpaal thuis hangen af van verschillende factoren, zoals het type paal, de capaciteit ervan en of je zelf gaat installeren of dit door een professional laten doen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen