Home Aangeboden artikelen Welke verzekering heb jij nodig?

Welke verzekering heb jij nodig?

door Rabobank

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een geluk bij een ongeluk. Of een ongeluksvogel zijn. Het zijn slechts een paar gezegden over het hebben van ongeluk. Uiteraard is het niet zonder reden dat hier zoveel gezegden over bestaan.

In het leven moet je simpelweg met bepaalde risico’s rekening houden. Sommige risico’s kun je incalculeren, terwijl andere risico’s echt uit de lucht komen vallen. Het is hoe dan ook verstandig om je tegen bepaalde risico’s in te dekken. Tegen welke risico’s dit precies is, hangt vooral van je situatie af.

Heb je een koopwoning? Kies voor de juiste woonverzekeringen!

Ben je de eigenaar van een koopwoning? Het is verstandig om over de juiste woonverzekeringen te beschikken die bij jou passen om schade of inkomensverlies te voorkomen. Denk hierbij aan een opstalverzekering, een inboedelverzekering en zelfs een glasverzekering. Bij een hypotheek is een woonhuisverzekering verplicht.

Als je in bijvoorbeeld een koop appartement woont, zit dit net iets anders. In veel gevallen is de woonhuisverzekering geregeld via de VvE. Althans; dat geldt voor bijvoorbeeld een opstalverzekering. Je kunt als eigenaar van een appartement altijd nog je eigen inboedelverzekering afsluiten.

Reis je veel? Kies voor een geschikte reisverzekering!

Vind je het heerlijk om de wereld rond te trekken en verschillende culturen te beproeven? In deze gevallen heb je hoe dan ook een doorlopende reisverzekering nodig. Zeker tijdens een reis zit een ongeluk in een klein hoekje.

Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je nergens omkijken naar hebt. Je bent te allen tijde verzekerd. Ook als je onverwachts bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Goed om te weten: het is niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Toch is het verstandig om te doen, gezien het risico dat je loopt. Daarbovenop komt dat de kosten bij een incident of ongeluk heel hoog op kunnen lopen. Een geschikte reisverzekering biedt in dat geval uitkomst.

Onderneem je? Kies voor de juiste bedrijfsverzekeringen!

Als je ondernemer bent, krijg je met andere risico’s te maken. Zo kan door jouw toedoen een systeem crashen, de productie stoppen of een laptop van een klant beschadigd raken. Ook hierbij geldt weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

Het is daarom voor een ondernemer verstandig om bedrijfsverzekeringen af te sluiten. Een goed voorbeeld hiervan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mocht je onverhoopt arbeidsongeschikt raken, zit je niet direct zonder inkomen. Ook kun je voor bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kiezen.

Bonustip: een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering komt in veel gevallen goed van pas. Richt je bijvoorbeeld per ongeluk schade aan iemand anders aan? Of aan de spullen van iemand? Het kan verstandig zijn om een AVP-verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je namelijk verzekerd tegen dergelijke schade verzekerd als je wettelijk aansprakelijk bent. Zeker bij aangerichte letselschade loopt een schadeclaim al snel fors op.

Goed om te weten: in veel gevallen is de schade door huisdieren en kinderen meeverzekerd. Je loopt hierdoor nog minder risico. Uiteraard hoop je om de AVP nooit aan te hoeven spreken, maar het is wel een bijzonder fijn vangnet.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen