Home Aangeboden artikelen Zo regel je goedkoper internet met gratis extra’s in je studentenhuis

Zo regel je goedkoper internet met gratis extra’s in je studentenhuis

door Providercheck.nl

Als student is het leven al vaak duur genoeg en al het geld dat je kunt overhouden is mooi meegenomen. Gelukkig hebben we een aantal interessante tips voor je in petto voor de tv en waarmee je kunt besparen op internet, zowel op de wifi-verbinding als op internet op je smartphone.

Goedkoper abonnement regelen

Wanneer je een internet abonnement moet afsluiten in je studentenhuis dan is het uiteraard slim om te vergelijken. Daarvoor kun je allerlei aanbieders afstruinen, maar effectiever is het om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Aan de hand van een postcodecheck vind je razendsnel de beste deal voor tv en internet, check het zelf! Je kunt overigens ook kiezen voor alleen internet, maar combineren met tv brengt vaak wat extra voordelen met zich mee, zie volgende tip.

Combineren met tv

Als je zojuist de vergelijker hebt gebruikt dan zie je dat je als nieuwe klant een flinke welkomstkorting in de wacht sleept, die oploopt tot wel €25 per maand. Dit is overigens korting voor nieuwe klanten (je kunt ook overstappen als je niet vastzit aan een lopend contract, want ook dan krijg je korting). Als je combineert ontvang je gratis extra’s, zoals een gratis abonnement op een tv-dienst. Zo kijk je bijvoorbeeld gratis naar ESPN, Filmbox, Canal+ Films & Series, Film1 en F1 TV. Soms krijg je ook wifi-boosters cadeau. Deals verschillen per aanbieder, dus check even wat voor jou het meest interessant is.

Gratis mobiele data

Ook internet onderweg is prettig. En je kunt gratis data, belminuten en zelfs extra korting op de kop tikken als je je mobiele abonnement bij dezelfde aanbieder afsluit als internet. Neem als voorbeeld KPN internet. Hierop krijg je (tijdelijk) 50% korting en daarnaast krijg je ook dubbele data op je sim only abonnement! Die gratis data krijg je niet alleen bij een mobiel abonnement op KPN, maar ook bij Telfort en Simyo. Combineren is dus key.

Thuis wonen = ouders tippen (of huurbaas)

Als je nog thuis woont dan heb je misschien niet zoveel aan bovengenoemde tips, maar van de andere kant kun je natuurlijk wel je ouders op de hoogte brengen. Je kunt dan alsnog je mobiele abonnement koppelen. Daarnaast loopt de korting voor overstappen van internet provider zo hoog op, dat je misschien wel een dealtje met je ouders kan maken. Stel een 50/50 voor op de besparing die jullie pakken en kies voor een provider waar een streamingsdienst gratis inbegrepen zit die je graag wilt zien. Zo spaar je ook weer op een abonnementje op bijvoorbeeld F1 TV, ESPN of FilmBox. Mocht je huren en zit het internet abonnement in je huurprijs inbegrepen? Tip dan je huurbaas en vraag of je gebruik kunt maken van de gratis abonnementen.

Goedkoper streamen

Je zult het vast leuk vinden om op zijn tijd een filmpje of serie te kijken. Wie weet heb je al een abonnement op een of meerdere streamingsdiensten. Als je een bepaalde langlopende serie wilt gaan volgen op de ene dienst, dan kun je best de andere dienst (tijdelijk) opzeggen. Maak daarnaast gebruik van gratis proefperiodes, dat kan bijvoorbeeld bij Videoland, Discovery+, NLZIET en Amazon Prime. Kijk je slechts af en toe een filmpje? Dan is het wellicht goedkoper om de film los aan te schaffen, bijvoorbeeld via Pathé Thuis (tip: kijk in SD in plaats van HD, dat is vaak goedkoper). Tot slot kun je natuurlijk ook nog accounts delen met je huisgenoten. Zo split je de kosten en heb je toch een groot aanbod tot je beschikking.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen