Home Aangeboden artikelen Zorg bij een verhuizing voor een goede voorbereiding

Zorg bij een verhuizing voor een goede voorbereiding

door Goedkoopverhuismateriaal.nl

De periode rond een verhuizing kan behoorlijk stressvol zijn. Denk aan het inpakken van de inboedel, het vervoer van de verhuisdozen, het in orde maken van het papierwerk en bijvoorbeeld het omzetten van de verzekeringen. Je wilt voorkomen dat de inboedel in je nieuwe woning niet verzekerd is, in de dagen na de verhuizing. Het zou kunnen leiden tot een grote financiële schade. Een goede voorbereiding is essentieel bij de verhuizing naar een nieuwe woning! Overigens geldt het niet alleen voor particulieren; ook bij een zakelijke verhuizing is het raadzaam ruim voor de verhuisdag te starten met de voorbereidingen. Kwalitatief goede verhuisdozen kopen is er een voorbeeld van. Het komt regelmatig voor dat juist op deze verhuisdozen bespaard wordt, met alle gevolgen van dien. 

Belang van kwalitatief goede en stevige verhuisdozen 

De stevige verhuisdozen zijn onmisbaar bij een verhuizing; kies niet voor de goedkoopste optie in dit geval. Goedkope verhuisdozen zullen vaak al snel scheuren, met als gevolg dat elementen uit de inboedel breken of op andere wijze beschadigd raken. Daar komt bij dat de elementen die uit de verhuisdoos vallen opnieuw moeten worden ingepakt; het kost onnodig veel tijd. Overigens hoeft een stevige verhuisdoos niet veel duurder te zijn, wanneer je er direct een groot aantal aanschaft. Er zijn verschillende webshops waar je stevige verhuisdozen van hoge kwaliteit kunt bestellen. Het voordeel van stevige verhuisdozen is niet alleen dat deze minder snel scheuren; ook kun je ze vaak nog een tweede keer gebruiken mocht je in de toekomst opnieuw verhuizen. 

Verschillende soorten verhuisdozen 

Er zijn een aantal aspecten waarin de diverse modellen verhuisdozen van elkaar verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in formaat. Er zijn verhuisdozen met een draagvermogen van zo’n 40 kilogram, maar ook varianten bedoeld voor maximaal 80 kilogram aan spullen. Om het inladen van de verhuiswagen zo makkelijk mogelijk te maken, is het raadzaam te kiezen voor één formaat verhuisdoos. Een ander aspect om rekening mee te houden: beschikt de verhuisdoos over de mogelijkheid om deze dicht te klappen, of moet deze middels tape worden afgesloten? 

Begin tijdig met het sorteren van de inboedel 

De verhuizing naar een nieuwe woning is het ideale moment voor het sorteren van je spullen. Loop de inboedel niet alleen na op spullen die je al tijden niet gebruikt hebt, maar zorg er ook voor dat je de verschillende elementen afneemt met een doek. Zo neem je een opgeruimde en schone inboedel mee naar je nieuwe woning. Het is vervelend de spullen die je niet meer nodig hebt vanuit je nieuwe woning af te moeten voeren. Dit kun je beter vooraf doen! Breng deze overbodige spullen naar de kringloopwinkel of naar de vuilstort. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen