Home Artikelen Alle internationale studenten met recht op kamerbemiddeling hebben aanbod gekregen

Alle internationale studenten met recht op kamerbemiddeling hebben aanbod gekregen

door Sophia van Engelshoven

Twee maanden geleden slaagde de Radboud Universiteit (RU) er niet in om alle internationals te helpen die in aanmerking komen voor kamerbemiddeling. De RU adviseerde de groep die nog geen kamer had om niet naar Nijmegen te komen. Toch is het gelukt om iedereen een aanbod voor een kamer te geven.

De RU heeft een huisvestingsservice waarbij internationale studenten hulp krijgen bij het vinden van een kamer in Nijmegen voor maximaal een jaar. Studenten komen in aanmerking voor kamerbemiddeling als ze te ver weg wonen om op en neer te reizen. Veel studenten uit Duitsland zijn daarom uitgesloten van deze service. Daarnaast moeten de studenten de kamerbemiddeling tijdig aanvragen om geholpen te worden door de RU.

Aanbod 

Internationale studenten die in aanmerking komen en hulp vragen van de RU krijgen een aanbod voor een kamer. ‘Ze krijgen een aanbod die ze kunnen accepteren’, vertelt Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU. ‘Als ze dat niet doen dan volgt geen nieuw aanbod’, aldus Gerritsen. Voor de zomervakantie lukte het niet om een aanbod aan alle studenten te doen omdat er te weinig kamers beschikbaar waren. De groep waar de RU geen aanbod aan kon doen, werd vervolgens geadviseerd om niet te komen als ze voor 1 augustus nog geen kamer hadden gevonden. 

‘We zaten echter nog vroeg in het administratieve proces’, vertelt Gerritsen. ‘Uiteindelijk hebben een aantal studenten het aanbod afgewezen’, zegt de woordvoerder. ‘Ze hadden misschien al op een andere manier een kamer gevonden of hebben besloten ergens anders te gaan studeren.’ De vrijgekomen kamers zijn vervolgens aangeboden aan de overige internationale studenten. ‘Iedereen die in aanmerking komt voor kamerbemiddeling heeft uiteindelijk dus een aanbod gekregen’, aldus Gerritsen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen