Home Artikelen ANS ≠ Ans. De universiteit krijgt nieuwe toetssoftware met een bekende naam

ANS ≠ Ans. De universiteit krijgt nieuwe toetssoftware met een bekende naam

De Radboud Universiteit stapt vanaf de start van het aankomende collegejaar volledig over op de toetssoftware van de Delftse softwaremaker Ans. Dat betekent het einde van de vertrouwde Cirrus-software, waar de Radboud-student jarenlang haar toetsen mee heeft gemaakt. De universiteit benadrukt echter dat er voor studenten aan de voorkant weinig zal veranderen.

Twee jaar geleden zette de universiteit een proces richting nieuwe toetssoftware in gang. Uit feedback op de Cirrus-software bleek dat voornamelijk docenten behoefte hadden aan software-verandering, zo laat de afdeling Education Support van de universiteit weten. Om die reden schreef de universiteit een nieuwe aanbesteding uit, waar Cirrus als leverancier niet op intekende. Softwaremaker Ans was een van de drie partijen die dat wel deed. Een groep van studenten, docenten en medewerkers van de universiteit beoordeelde hun toetssoftware en -omgeving vervolgens als de beste optie.

De universiteit stelt dat er voor studenten eigenlijk weinig zal veranderen. De interface en toetsomgeving zullen er anders uitzien, maar dit zal naar verwachting geen moeilijkheden opleveren. Ans-software heeft voor multiple choice-toetsen wel een extra optie: het doorstrepen van foute antwoorden naast het aankruisen van het juiste antwoord. Om studenten te helpen met de overgang zullen er ook handleidingen en een demotoets beschikbaar gesteld worden.

In het verlengde van deze verandering opent de universiteit tussen 16 en 19 september de deuren van het Comeniusgebouw, met als doel om zowel nieuwe als oude studenten de mogelijkheid te bieden om tijdig te wennen aan de nieuwe toetsomgeving en voor de nieuwe studenten aan het toetsgebouw. Ans en ANS hebben buiten dit artikel niets met elkaar te maken, al zal het naamverwantschap de zwoegende studenten regelmatig herinneren aan de onafhankelijke artikelen van het Nijmeegse studentenblad.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Radboud Universiteit.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen