Home CultuurANS eet ANS eet: Café Sint Anneke – ★★★★

ANS eet: Café Sint Anneke – ★★★★

door Rosan Bouma

Aan de bruisende Sint Annastraat is het café Sint Anneke te vinden. Naast dat het café een groot en comfortabel terras heeft, is het ook binnen bij Sint Anneke goed te vertoeven. Je kan er terecht op bijna alle momenten van de dag en het lijkt er altijd gezellig druk te zijn. Het is tijd om uit te zoeken waar de aantrekkingskracht van dit op het eerste oog klassieke café vandaan komt. 

Sint Anneke wordt gekenmerkt als een gezellig en huiselijk café waar je terecht kunt voor zowel lunch, borrel als diner. Gasten kunnen iedere dag van de week plaatsnemen op het verwarmde terras of bij een van de tafeltjes binnen. Hoewel het café er in eerste instantie voornamelijk uitziet als een goede plek om te borrelen, blijkt dineren er ook zo slecht nog niet.

Thuiskomen

Bij binnenkomst in het café valt meteen de huiselijke inrichting op, die veel gezelligheid en een vertrouwd gevoel creëert. Voor de inrichting is er namelijk gebruik gemaakt van veel hout en de muren hangen vol met allerlei posters, reclameborden en foto’s. Het huiselijke gevoel wordt versterkt door een zacht achtergrondmuziekje, de sfeervol gedimde lichten en het verwelkomende personeel. Naast studenten zitten er gasten uit uiteenlopende leeftijdscategorieën in het café, die zowel met elkaar als met het personeel kletsen. Het warme sfeertje lijkt dan ook veel mensen aan te spreken.

Het diner

Het café heeft een bijzonder uitgebreide drankenkaart, waardoor bierliefhebbers hier naar hartenlust verschillende bieren kunnen proeven. Het bestelde warme breekbroodje met kruidenboter, aioli en tapenade vormt een goed begin dat al snel naar meer smaakt. De menukaart met de daaropvolgende hoofdgerechten bevat in de smaak vallende klassiekers en biedt daarnaast genoeg keuze. Er kan onder andere gekozen worden uit verschillende pizza’s, burgers en vlees-en vissoorten. Ook voor vegetariërs is er genoeg keuze uit de gerechten, zo kan er worden gekozen uit een vegetarische pizza, burger of quiche. Bij het bekijken van de menukaart valt ook de prijs van de gerechten snel op. De prijzen zijn relatief laag,  waaraan je kan zien dat het café is gewend om veel studenten te ontvangen. Het is noemenswaardig dat het hier mogelijk is om al voor ongeveer 25 euro, inclusief drankjes, van een smakelijk diner te genieten.

Het duurt lang tot het hoofdgerecht wordt opgenomen en gebracht. Dit is jammer, maar het gerecht zelf valt niet tegen. De borden zijn mooi opgemaakt, de porties zijn groot en er komt een apart plankje met bakjes friet bij. De perfect mals gebakken steak smaakt goed en het gerecht heeft heerlijke bijpassende peper- en champignonsaus en geroosterde groenten. Achteraf is het nog mogelijk om een simpel dessert, zoals een brownie te bestellen, maar na het vullende hoofdgerecht is dit zeker geen noodzaak meer.

Eindoordeel

De aantrekkingskracht van het populaire café lijkt de warme sfeer te zijn. Het personeel van Sint Anneke is erg vriendelijk, altijd in voor een praatje en bereid om mee te denken met hun gasten. Het is geen enkel probleem om gratis extra dips of een ander sausje bij je gerechten te bestellen, wat tekenend is voor de gastvrijheid van het café. De kwaliteit van het eten is erg goed in vergelijking met de prijs die ervoor wordt betaald. Het enige minpunt van de avond was de wat lange wachttijd op het eten. Kortom, het is voor iedereen een aanrader om bij café Sint Anneke een middagje of avondje door te brengen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen